Izvor:
06.11.2016 u 20:18
0

Vučić iskreno o evrointegracijama: Nama su važne reforme, a ako nas oni neće, neka ih, što se tilče Hilari i(li) Trampa…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Rigi da je za Srbiju ključno da sprovede reforme, a da će konačna odluka o njenom članstvu u EU zavisiti od EU.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je komentarišući izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji Aksela Ditmana da će Beograd na kraju pregovaračkog procesa morati da prihvati politiku EU prema Rusiji, ocenio da to "nije ništa novo" i da je takav stav poznat od početka pregovaračkog procesa sa EU.

– Da li će nas primiti ili neće, to na kraju krajeva zavisi od njih. Naše je da uradimo neophodne reforme, da sebe promenimo. Naš ekonomski rast nama podiže cenu i postajemo važniji ako budemo bolje stajali na svetskoj Duing biznis listi, ako budemo imali više fabrika i puteva. To je od ključnog značaja – kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija ne treba previše da brine o geopolitičkim pitanjima, poput izbora za predsednika SAD.

– Ta pitanja su malo komplikovanija i ne treba o tome previše da brinemo iako mi Srbi najviše volimo da rešavamo belosvetska pitanja. Ključno pitanje za mnoge balkanske narode je Tramp ili Hilari, a ne da li ćemo izgradimo 10 ili 20 kilometara autoputa – dodao je premijer.

Vučić u Rigi učestvuje na Samitu lidera Centralne i Istočne Evrope i Kine.

Beta
Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter