Izvor:
02.02.2017 u 23:40
0

Žandarmerija upalila CRVENI ALARM: Jake snage krenule ka jugu Srbije, u Mitrovici se okupljaju Srbi, vladika MOLI ZA POMOĆ!

Nakon što je sinoć održan sastanak u Briselu bez zvaničnih izjava posle susreta srpske i Kosovske delegacije, albanski mediji objavili su razgovori nisu bili uspešni.

Potrpredsednica Građanske inicijative SDP kaže da je stvaranje tenzija oko zida u severnom delu Kosovske Mitrovice namerno skretanje pažnje kosovske vlasti sa mnogo bitnijih tema.

U Kosovskoj Mitrovici vlada velika napetost zbog tenzija, koje su nastale posle neuspelih razgovora između srpske i albanske delegacije u Briselu i poruka koje stižu iz Prištine, da neće nikada dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, pa su na ulicama pojačane patrole kosovske policije. U međuvremenu je stigla informacija da su jake snage Žandarmerije krenule ka jugu Srbije.


Predsednik Tomislav Nikolić je posle susreta sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD preneo da ponašanje delegacije Prištine u poslednjoj rundi dijaloga na visokom niovu „nije bilo u cilju postizanja dogovora“.

– Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste i da sačuvamo mir, to je razlog zašto idem u Rašku, jer su naši gradonačelnici zabrinuti, da ih smirim… Zabrinut sam i ja, ali ne zavisi sve od nas. Sve ćemo učiniti da mir sačuvamo – uverava premijer Vučić.

U međuvremenu se predsednik Nikolić sastao se sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD.

Vladika Teodosije, poručio je da nas Srbe nema ko da brani na Kosmetu, i u svom vapaju apelovao za pomoć.

Kurir
Foto: Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter