Izvor:
25.07.2017 u 20:33
0

Predsednik Italije Matarela: SRBIJU ŠTO PRE PRIMITI U EU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Rimu sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, koji poručuje da je Srbija zemlja lider po pitanju stabilnosti regiona. "Zato je vaš ulazak u EU veoma bitan", rekao je Matarela u razgovoru sa predsednikom Srbije o odnosima dve zemlje, evropskom putu Srbije i zajedničkim projektima u borbi protiv terorizma i suzbijanja korupcije.

Predsednik Matarela čestitao je Vučiću stupanje na novu dužnost i istakao da njegova poseta Italiji potvrđuje veliko prijateljstvo dve zemlje.

"Srbija može da bude uspešna zemlja na evropskom putu, ali ume da čuva i svoje tradicionalne odnose", istakao je predsednik Vučić i zahvalio na podršci Italije evropskom putu Srbije.

Matarela je ocenio da sve veće prisustvo italijanskih preduzetnika u Srbiji potvrđuje razvoj dobrih odnosa dve zemlje i naglasio da je do sada mnogo urađeno na polju borbe protiv terorizma i suzbijanja korupcije, zajedničkim projektima dve zemlje.

"Italija želi da se Srbija što pre pridruži Evropskoj uniji i to je jedan od osnovnih elemenata naše spoljne politike. Srbija je zemlja lider po pitanju stabilnosti regiona i zato je vaš ulazak u EU veoma bitan", zaključio je Matarela.

Vučić je, inače, u predsedničkoj palati, dočekan uz naviše državničke počasti, uz vojsku i himnu

Nakon intoniranja himne dve zemlje, predsednik Srbije i njegov italijanski kolega, zajedno sa delegacijama, a u italijanskoj je bio i šef diplomatije Anđelino Alfano, ragovarali su o bilateralnim odnosima dve zemlje, situaciji u regionu, kao i podršci koju Italija pruža Srbiji na evropskom putu.

Nakon radnog sastanka, predsednik Matarela, na čiji poziv u Italiji boravi Vučić, za svog gosta priredio je ručak.

Ranije danas srpski predsednik razgovarao je i sa italijanskim premijerom Paolom Ðentilonijem.

Poseta Italiji poslednja je u nizu sastanaka koje je Vučić, od stupanja na mesto predsednika Srbije, organizovao sa svetskim, evropskim i regionalnim liderima kako bi ostvario ambiciznu agendu političkog i ekonomskog napretka zemlje i ubrzanja puta Srbije ka članstvu u EU.

tanjug.rs
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter