Izvor:
05.08.2017 u 12:56
0

Dodik: Srbija i RS će biti jedno, državno i teritorijalno!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je akcija "Oluja" bila završni čin nečega što je davno planirano i što je postala zvanična politika Nezavisne države Hrvatske (NDH), a to je da Srbe pobije, protera i prekrsti.

Dodik je sinoć na obeležavanju 22. godišnjice stradanja Srba u toj akciji hrvatske vojske, u Novom Sadu kazao da su Srbi napustili svoja ognjišta jer je "pretio kompletan pomor".

"Pretilo je da nas pobiju sve do zadnjeg uz asistenciju međunarodne zajednice koja je godinama osmišljavala i realizovala projekte širom Jugoslavije, koji su mogli da se okrakterišu kao antisrspki", rekao je Dodik.

On je poručio da se moramo okrenuti životu i da verujemo u Srbiju i RS.

"U ovom veku verujem da ćemo biti jedno. U ovom veku verujem da će srpski narod zbog svog stradanja u prošlosti imati pravo da bude jedno. Kada kažem zajedno, znači u teritorijalnom i državom smislu", rekao je Dodik.

On je porucio narodu da daju snagu predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i RS da se izbore i da nastave da se bore da ne bismo nestali.

On je na manifestaciji u Novom Sadu istakao da je Srbija htela mir, a da je pod patronatom tadašnje međunarodne zajednice, koja se, kaže, ni danas nije promenila, dobila etničko čišćenje.

"Srbi su ostali okupljeni, ostali smo jaki, danas su Srbija i RS najstabilnije u regionu. Naše institucije funkcionisu, nase vlade i parlamenti nisu ugroženi", rekao je Dodik i dodao da Srbija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dobija novu snagu.

Obraćajući se Vučiću, on je rekao da nije zaboravio njegovo obećanje da nikada neće dozvoliti da neko od Srba u regionu bude "počišćen" i da će Srbija stati iza svog naroda.

Srbiji kaže, želi sve najoblje, ali i drugima, dodavši da pruža ruku pomirenja i prihvata ih, ali naglašava da u tome ne treba biti ni naivan.

"Pokazite jedno mesto gde su Srbi masovno pobili Hrvate, zasto niste dozvolili da se u Glini obeleži stradaje Srba, a opet RS i Srbija daju sva prava nacionalnoj zajednice Hrvata", rekao je Dodik.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter