parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

POSLOVNI FORUM U NIŠU: Mihajlović pozvala Bugare da učestvuju u projektima u Srbiji!

 

 

 Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je pozvala bugarske kompanije da učestvuju u infrastrukturnim projektima u Srbiji i da zajedno sa firmama iz Srbije modernizuju prugu Niš - Dimitrovgrad i grade autoput Niš - Priština.

 Mihajlović je, na poslovnom forumu Srbija-Bugarska u Nišu, na kome učestvuje do sada rekordnih oko 200 privrednika, zajedno sa vicepremijerom Bugarske Tomislavom Dončevom poručila da bi dve zemlje mogle da unaprede saradnju i dostignu spoljnotrgovinsku razmenu od 3,5 milijarde evra odnsono da je uvećaju za tri i po puta sa sadašnjih milijardu evra.

 Mihajlović je kazala da će vlade Srbije i Bugarske učiniti sve da se taj cilj i ostvari u narednom periodu pošto ima puno neiskorišćenog u raznim oblastima. Ona je istakla da bi Srbija i Bugarska po uspešnosti saradnje preduzeća mogle da budu primer drugim zemljama u regionu. Kako je rekla, veliki broj putarskih kompanija iz Bugarske već radi u našoj zemlji i one su dobrodošle da se udruže sa preduzećima iz Srbije.

 Mihajlović je podsetila da autoput Niš - Merdare - Priština treba da počne da se gradi krajem ove ili početkom nardne godine i pozvala bugarske firme da učestvuju u tom projektu. Ona je rekla da su za dve zemlje važni infrastruktirni projekti završetak istočnog kraka Koridora 10, gasna interkonekcija Niš - Dimitrovgrad i modernizacija pruge Niš - Dimitrovgrad.

Podsetila je da Bugarska predsedava EU i naglasila da je zato ta zemlja vrlo važna za Srbiju i naše evropske integracije.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Parovi - Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live