Izvor:
19.04.2018 u 22:08
0

Brnabić: Zvala sam Plenkovića, ali se nije javio!

Premijerka Ana Brnabić navela je da je pokušala da telefonom dobije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ali da se on nije javio.

Kako je rekla, dan nakon incidenta u Skupštini Srbije kada je lider SRS Vojislav Šešelj gazio zastavu Hrvatske, Srbija ostaje otvorena za saradnju sa Hrvatskom.

Ana Brnabić ponovo je osudila incident sa zastavom i vređanjem hrvatske delegacije u srpskom parlamentu i istakla da je neprijatno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, koji kaže da se o njenoj i osudi incidenta predsednice parlamenta Maje Gojković može polemisati i relativizovati ovaj događaj.

"Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja", rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu i objasnila da juče, nažalost, nije mogla da bude tako direktna, jer je bila u putu.

Upravo zbog toga, kazala je, ova njena reakcija je nedvosmislena.

"Sada se nikako ne može reći da relativizujem ono što se dogodilo ili da je Vlada Republike Srbije ostala nedorečena. Mislim da je bila pogrešna odluka prekinuti posetu. Republika Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da je bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa jučerašnjim incidentom koji je u Skupštini Srbije izazvao lider radikala Vojislav Šešelj.

Istakla je da su Vlada Srbije, predsednik i predsednica Skupštine, uradili sve što je bilo moguće da poseta hrvatske parlamentarne delegacije prođe najbolje moguće.

"Žao mi je, pokušala sam juče telefonom da dobijem i premijera (Andreja) Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za saradnju s Hrvatskom i regionalnu saradnju. Ne postoji drugi način za napredak regiona osim zajedničke saradnje i dijaloga", rekla je premijerka.

Inače, hrvatska delegacija, predvođena šefom parlamenta Gordanom Jandrokovićem, prekinula je posetu Beogradu u dogovoru sa Plenkovićem.

Upitana da li postoji mogućnost da se incident uopšte nije dogodio, jer ne postoji nikakav snimak događaja, Brnabićeva je rekla da to ne bi da komentariše, jer nije bila u Beogradu.

"Najvažnije je da to jasno osudimo i kažemo da to nije Srbija kakva je Srbija danas", poručila je Brnabićeva.

tanjug.rs
Foto: twitter/SerbianPM, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter