Izvor:
27.07.2017 u 02:24
0

POŽAR U MAKEDONIJI: Gori borova šuma na površini od 200 hektara!

Požar kod gradića Makedonski Brod zahvatio je borovu šumu na površini od oko 200 hektara, a na gašenju su angažovani i avioni i helikopteri.

Na gašenju požara angažovano je 56 pripadnika timova za brzi odgovor Direkcije za zaštitu i spasavanje sa četiri protivpožarna vozila, kao i 20 ljudi iz lokalne samouprave.

Dva protivpožarna aviona "er traktor" te direkcije i dva helikoptera MI 8/17 vazduhoplovne brigade Armije Makedonije, na požarište su prosuli desetine tona vode.

Angažovanje tih vazduhoplova već je dovelo do smanjivanja intenziteta i zaustavljanja širenja požara koji je pre dva dana izbio kod sela Trebovlje i Blizansko na području opštine Makedonski Brod, na jugozapadu Makedonije.

Direkcija za zaštitu i spasavanje navodi da je spremna da u svakom momentu angažuje timove za brzi odgovor za gašenje požara, ako to bude potrebno.

Kurir
Foto: Printskrin/RTRS vijest/Youtube/Printscreen/Sitel Televizija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter