Izvor:
01.08.2017 u 21:00
0

STRAVIČNE POSLEDICE VRUĆINE: Mladić iz Sarajeva preminuo tokom džogiranja!

Sarajevo — Neimenovani mladić iz Sarajeva preminuo je tokom džogiranja i on je prva žrtva žestokog toplotnog talasa u BiH.

“Mladić u Sarajevu je džogirao, pozlilo mu je i to se završilo smrću. Imali smo i slučaj mladg čoveka koji je po ovim ekstremnim temperaturama cepao drva, ali smo uspeli da ga reanimiramo“, navodi direktorka Hitne pomoći Sena SoftićTaljanović.

Osim toga, ona navodi da građani “jednostavno ne slušaju upozorenja lekara“, kao i da se kreću i izlažu fizičkom naporu u vremenu u kojem to ne bi trebalo da rade.

Zbog toplotnog talasa u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu povećan je broj intervencija Hitne pomoći na javnim mestima.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, temperatura u Srebrenici i Zvorniku iznosi 32 stepena, u Sarajevu, Banjaluci, Bihaću, Neumu, Prijedoru i Tuzli je 34, dok je u Zenici, Sanskom Mostu i Doboju za stepen više.

U Bijeljini i Trebinju je 36, Mostaru 38, a najtoplije je u Čapljini, gde je 40 stepeni.

Osveženje, ali ne veće, moglo bi da stigne u ponedeljak.

Avaz.ba
Foto:Twitter/njushoM/Twitter/TourGuideMostar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter