Izvor:
23.07.2018 u 07:49
0

TONI BLER REFORMATOR: Saudijska Arabija „iznajmila“ bivšeg premijera Britanije da im za MILIONE deli savete!

Bivši britanski premijer Toni Bler savetuje Saudijsku Arabiju kako bi se zemlja reformisala i modernizovala za vie od deset miliona dolara.

Bler je potpisao ranije ove godine "neprofitni" ugovor sa Vladom Saudijske Arabije kako bi "podržao program promene" koji planira princ Muhamed bin Salman.

Saudijci su angažovali Institut Toni Bler kako bi radio na "modernizaciji i reformi regiona, kao i na regionalnom rešenju za mirovni proces". Veruje se da je Blerov institut u januaru za ovaj posao dobio donaciju od više od 8,5 miliona evra, a sada je uplaćeno više od deset miliona.

– Da sve bude jasno, ovo je donacija Institutu Toni Bler, ne Toniju Bleru lično, i sav ovaj novac ide na projekte – rekao je portparol Instituta u odbranu donacije.

Dodao je da će donacija Saudijaca biti navedena u prvom godišnjem izveštaju Instituta, ali i naglasio da on "nema obavezu da objavljuje informacije o donacijama ili donatorima". Bler je 2016. osnovao ovaj insitut pošto je za početak dobio skoro devet miliona evra. Kancelarije Instituta locirane su širom sveta, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, suseda Saudijske Arabije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/mary_Linda16

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter