SKANDAL FRANCUSKOG PREDSEDNIKA: Makron jednim potezom uvredio Britance i ponizio francuske žrtve u Prvom svetskom ratu!

 

 

 Francuski predsednik Emanuel Makron našao se na udaru žestokih kritika, zbog odluke da ne prisustvuje svečanom obeležavanju stogodišnjice bitke kod Amijena i da, umesto toga, nastavi odmor na Francuskoj rivijeri.

 Neprijatnosti zbog Makronovog odsustva doprinelo je to što su britanska premijerka Tereza Mej i princ Vilijam, koji su prisustvovali jučerašnjoj svečanosti u gotskoj katedrali u tom gradu na severu Francuske, čekali francuskog premijera Eduara Filipa koji se, takođe, nije pojavio.

- Emanuel Makron je već prekinuo svoj odmor u tvrđavi Breganson radi Tereze Mej... Jasno je da nije imao nameru da ga ponovo prekine - piš u mediji osvrnuvši se na posetu britanske premijerke rezidenciji francuskog predsednika radi razgovora o Bregzitu ranije ovog meseca.

 

 

- Ni predsednik Emanuel Makron "koji je rođen u Amijenu, ali je zatočenik Bregansona, ni premijer Eduar Filip nisu nameravali da prekidaju svoj zasluženi odmor - navode mediji.

 Britanija, Nemačka, Kanada i Irska, između ostalih, poslale su visoke delegacije na ceremoniju u Amijenu, dok je Francuska "do poslednjeg trenutka svim silama tražila visokog člana vlade da ga tamo pošalje".

Na kraju je Florans Parli, francuska ministarka odbrane, prekinula svoj odmor da bi prisustvovala ceremoniji.

 Francuski poslanik Žak Mijar iz stranke desnog centra Republikanci naveo je na da je odsustvo Makrona i Filipa dokaz njihovog "nepoznavanja istorije" i "diplomatskog propusta jer je Britanija najveći vojni saveznik Francuske".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/EmmanuelMacron

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live