Izvor:
09.08.2018 u 18:01
0

SAOPŠTENJE IZ BRITANIJE: London protiv promene granica na Kosovu!

Britanija smatra da pozivi za promenu granica na Balkanu mogu doneti nestabilnost, saopštila je britanska ambasada u Prištini.

"Verujemo da pozivi za izmenu nacionalnih granica mogu dovesti do destabilizacije", navela je ambasada u odgovoru Radiju Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

U saopštenju se podseća da britanska vlada podržava normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, za koju smatra da je od vitalnog značaja za bezbednost, stabilnost i prosperitet "obe zemlje i regiona u celini".

Sjedinjene Države su, kako je ranije danas rečeno Tanjugu u Ambasadi SAD u Beogradu, spremne da slušaju i pomognu Beogradu i Prištini u pronalaženju zajednički dogovorenog rešenja za Kosovo.

Iz Ambasade takođe ističu da je vreme da obe strane budu "kreativne i fleksibilne".

Ovo je danas rečeno Tanjugu u Ambasadi Sjedinjenih Država u odgovoru na pitanje da li se ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju sa Albancima uklapa u pristup koji je ovih dana predočen javnosti iz Stejt departmenta da je potrebno održivo rešenje, a da "strane treba da budu dalekovide i fleksibilne".

Istovremeno ističu da rešenje mora da dođe od Beograda i Prištine.

"Potpuna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za regionalnu stabilnost. Normalizacija bi takođe obema zemljama otvorila jasan put prema konačnom članstvu u EU. SAD snano podržavaju dijalog između Beograda i Prištine koji se odvija pod pokroviteljstvom EU. Vreme je da strane budu kreativne i fleksibilne", navodi se u odgovoru Ambasade SAD.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter