Izvor:
14.10.2018 u 10:37
0

AVGANISTAN: U dve provincije talibani ubili 22 vojnika i šefa policije!

Talibanski ekstremisti ubili su najmanje 22 pripadnika bezbednosnih snaga Avganistana, među njima i šefa regionalne policije, u odvojenim napadima na sedišta bezbednosnih snaga u dve avganistanske provincije, saopštili su danas zvaničnici.

Napad se dogodio uoči parlamentarnih izbora koji se ove nedelje održavaju u toj zemlji, a kako se prenosi, Talibani napade na strateški važne provincije izveli u subotu s ciljem da proteraju inostrane snage, sruše vladu koja uživa podršku Zapada i uspostave sistem zasnovan na strogom islamskom zakonu.

– Naši borci ubili su šefa policije i 25 avganistanskih vojnika u dve provincije u subotu uveče – poručio je portparol te tvrdokorne islamističke ekstremističke grupe.

Prošle nedelje, Talibani su naredili Avganistancima da bojkotuju predstojeće izbore zakazane za 20. oktobar, navodeći da ih SAD koriste samo da bi legitimizirali svoj autoritet i prisustvo u toj državi.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/b3zero

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter