Izvor:
08.11.2016 u 18:06
0

Kako do Bele kuće: Ako Tramp osvoji Floridu, Karolinu i Ohajo biće predsednik!

.

Oko 225 miliona Amerikanaca danas će na predsedničkim izborima birati između republikanca Donalda Trampa i demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Mediji ocenjuju, pozivajući se na ankete, da izbori nikada nisu bili neizvesniji, a najnovija anketa koju su sproveli "Blumberg" i institut za istraživanje javnog mnjenja "Selzer&Co" pokazuje da je Klintonova u vođstvu za tri procenta u odnosu na Trampa.

To istraživanje je pokazalo da Klintonova uživa naklonost 44 odsto ispitanika, dok ih je Trampu naklonjeno 41 odsto.

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton ima 70 odsto šansi da odnese pobedu na današnjim predsedničkim izborima u SAD. To smatra jedan od uglednih analitičara Nejt Silver, koji je analizirao rezultate različitih anketi, prenosi "Gardijan".

– To je više od 65 odsto šansi koje je Klintonova imala u nedelju. To znači da se ona dobro snašla u finalnim danima kampanje – rekao je on.

Kako je on rekao za "Gardijan", Nevada, Severna Karolina i Florida su u ponedeljak iz crvene pršle u plavu boju, ali je on naveo da je Florida dosta problematična gde šansa za Klintonovu varira od 48 do 54 odsto.

– Moguće je da će se Florida i Severna Karolina vratiti do sutra ujutru u ruke Trampu, ali to je malo verovatno za Nevadu – dodao je on.

Informer.rs
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter