Izvor:
08.10.2017 u 20:46
0

NOVI AMBASADOR SAD U MOSKVI: Otkrio preokret u odnosima dve zemlje!

Novi ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da je njegov glavni cilj "vraćanje poverenja između dve nuklearne sile", saopštio je KSL

Ne treba da mislimo da će to biti lako ili da će biti brzo. ALi mislim da ćemo uz dobru volju obeju strana moći da započnemo efikasan zajednički rad na rešavanju nekoliko ključnih pitanje – istakao je diplomata govoreći na ceremoniji u Kapitolu američke države Jute.

Komentarišući imenovanje američkog diplomate, Kremlj je izrazio nadu da će on doprineti obnovi bilateralnih odnosa „nakon štete koju im je naneo Vašington“. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov podsetio je da je Putin „dosledan pobornik ’oživljavanja‘“ odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Predsednik smatra da će njihovo poboljšanje doneti korist celom svetu, a ne samo Moskvi i Vašingtonu, naglasio je Peskov.

Hantsman je došao na mesto Džona Tefta, koji je bio na čelu ambasade SAD u Rusiji od 2014. godine.

Početkom oktobra Hantsman, bivši guverner Jute, izjavio je da namerava da radi na vraćanju poverenja između Moskve i Vašingtona i jačanju bilateralnih odnosa.

– Kao ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji nameravam da radim na vraćanju poverenja između naših zemalja i jačanju bilateralnih odnosa na osnovu saradnje u zajedničkim interesima naglasio je on, preneo je "Sputnjik".

Odnosi Rusije i SAD su se u poslednje vreme ozbiljno zakomplikovali. Administracija predsednika Baraka Obame je krajem decembra 2016. godine usvojila paket antiruskih sankcija zbog navodnog „ruskog mešanja u američke izbore i ruskog pritiska na američke diplomate“, koji rade u Rusiji.

Izvor:Blic.rs
Foto:Instagram/samtonnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter