Izvor:
14.12.2017 u 17:04
0

U GRČKOJ SVE STALO: 24-časovni generalni štrajk zbog oštrih mera štednje!

Grčki radnici počeli su danas 24-časovni generalni štrajk zbog mera štednje, pa su mnoge ustanove i javne službe zatvorene ili rade na minimalnom nivou, dok je prevoz trajektom do ostrva i sa ostrva obustavljen.

Na današnji štrajk pozvali su najveći grčki sindikati u znak protesta zbog oštrih mera štednje koje će se nastaviti i naredne godine, ali i reformi koje je levičarska vlada usaglasila sa poveriocima u zamenu za kredite, prenose agencije. Državne bolnice danas primaju samo hitne slučajeve jer se štrajku pridružilo i medicinsko osoblje, dok su državne škole ostale zatvorene.

Javni prevoz operiše samo u određenim satima tokom dana, dok su aviokompanije otkazale ili odložile letove jer su se i neki članovi aerodromskog osoblja priključili radničkoj akciji obustavivši rad na četiri sata. Očekuje se da će štrajkači danas marširati do parlamenta gde poslanici raspravljaju o budžetu za 2018.

Štrajk su organizovali sindikat privatnog sektora GSEE i sindikat javnog sektora ADEDY, navodi britanska agencija uz podsećanje da su ta dva sindikata organizovala više štrajkova od 2010. godine, ali je učešće u protestima proteklih godina bilo neznatno.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter