Izvor:
05.04.2017 u 04:51
0

ŠOKANTNA ISTINA O NATO BOMBARDOVANJU: Kapetan o spašavanju nacionalne katastrofe i uništenja 20 letelica! (foto)

Večerašnja "Ispovest" potpuno je drugačija od svega što ste do sada imali prilike da gledate utorkom u rijalitiju "Parovi".

Stevan Ignjatović kapetan je Air Srbije, koje odlučio da gledaocima Happy televizije otkrije detalje mnogobrojnih operativnih akcija za vreme NATO bombardovanja, od čega je jedna i evakuacija nacionalnih vazduhoplovnih letelica, kojih je u tom trenutku bilo 20, a čije uništenje od strane agresora značilo bi potpunu propast za nacionalnu avio kompaniju.

– Doneta je odluka s obzirom na aktivnost agresora, bacanja bombi nemilosrdno po Srbiji, da avioni moraju da se izvuku jer postoji velika mogućnoast da isti budu uništeni, što bi nacionalnu kompaniju dovelo do totalne katastrofe. 20 aviona koji su bili u nacionalnom posedu, letelo je do samog početka bombardovanja, nekolicina je ostala na drugim aerodromima. 29. mart, već u 7 časova je odzvonila vazdušna uzbuna, a u pola 10 telefon. Dobio sam komandu da se pakuje i krećem. Rekao sam ženi da mi da kofer i nisam želeo da je opterećujem detaljima objašnjava pilot.

Kako tvrdi, nije želeo da opterećuje porodicu, iako je znao sve o operaciji koja nije nimalo naivna. Stigavši na aerodrom, ulsedilo je sastavljanje posade i ko će prvida poleti. Stevan je svojom pričom pokazao da s pravom nosi titulu kapetana nacionalne armije jer se samoinicijativno odazvao da se prvi od pilota vine u, možda nepovratan let.

– Kada smo određvali tu prvu posadu i koji će avion prvi da poleti, to je bio moj jer je on u to vreme bio najbrži u floti. Ostali piloti su rekli: "Gledajte, ako ste rekli da može da se pogine, ja biram da budem sa njim". To je za mene najveće priznaje koje sam dobio u životu i rada i postojanja , da neko svesno hoće sa nekim da ode u smrt – ispričao je Ignatović junačku priču srpskih aviona, a ostatak pročitajte na happytv.rs.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter