PAŽNJA ZA DAME: Ukoliko nosite visoke potpetice, morate početi sa OVIM VEŽBAMA!

Za visoke potpetice nije važna samo navika jer da biste u njima stajali ravno, ne krivili noge niti karlicu, potrebno je ojačati stabilnost tela i poboljšati ravnotežu.

1. Balans na jednoj nozi 

Jednom nogom stanite na pod punim stopalom, telo nagnite prema napred, a drugu nogu podignite unazad da prati ravnu liniju tela. U ruku suprotnu od noge kojom stojite na podu uzmite teg te ga podižite ispravljajući i savijajući ruku 10 puta. Pripazite da vam se telo ne ljulja, pripazite na disanje i mišiće stomaka koji moraju biti stegnuti. Potom zamenite nogu, odnosno ruku te vežbu ponovite u 3 serije sa svakom nogom. 

2. Podizanje noge s pilates loptom 

Legnite na pod, ruke postavite uz telo, noge savijte, a stopala oslonite na pilates loptu. Zatim podignite zadnjicu tako da telo ostavite u pozi u kojoj ćete moći biti nepomični, a da vam ne bude neudobno jer sad jednu nogu morate podići uvis i zadržati telo u toj pozi 10 sekundi. Vratite se na početni položaj te pripremite drugu nogu za podizanje. 

Menjajte noge te svaku podignite i zadržite u toj pozi 5 puta. 

3. Istezanje na jednoj nozi 

Stanite jednom nogom punim stopalom na pod, a drugu položite odmah iza nje, oslanjajući se na prste. Ruke podignite iznad glave tako da možete maksimalno istegnuti telo. Duboko udahnite, a potom prednju nogu počnite savijati dok vam leđa i pod ne budu paralelni, a ruke spustite da i one stoje paralelno s podom. Ostanite u toj pozi 10 sekundi pa se vratite u početan položaj kako biste isto mogli raditi i s drugom nogom. 

Vežbu radite pet puta s jednom i pet puta s drugom nogom. 

4. Podizanje zadnjice uz pomoć pilates lopte 

Legnite na pod, ruke raširite kako bi vam mogle biti dobar oslonac za stabilnu vežbu. Noge ispružite i oslonite na loptu, a potom istegnite nožne prste, utegnite noge te podižite zadnjicu od poda. Zadržite se u tom položaju 10 sekundi pazeći da su vam mišići stegnuti, a disanje pravilno te vežbu ponovite 10 puta. 

Trening upražnjavajte tri puta nedeljno.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/SentinelStaffs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost