Izvor: blic žena
23.04.2024 u 10:40
0

Kardio vežbe su ključne za mršavljenje: Trener otkrila koliko vremena nedeljno treba izdvojiti za trening

Bavljenje kardioaktivnostima poput trčanja, vožnje bicikla, plivanja ili brzog hodanja može da pomogne u sagorevanju kalorija, ubrza metabolizam i podstakne gubitak kilograma

Uspešno gubljenje kilograma krije se u sposobnosti stvaranja kalorijskog deficita, što podrazumeva da kalorije koje se sagore tokom vežbanja premašuju one koje se unose hranom.

Fitnes trener Hana Šajn otkrila je koliko je vremena u danu potrebno izdvojiti za kardio vežbe kako bi s vremenom došlo do uspešnog mršavljenja. Trenerica je naglasila da tačno vreme zavisi od svakog pojedinca, ali postoje opće smernice kojih se mnogi mogu pridržavati.Koliko vremena u danu treba izdvojiti za kardio vežbe? Hana ističe da se kod izvođenja kardio vežbi „broj otkucaja srca povećava i telo sagorijeva kalorije za energiju. Kao rezultat toga, dosledni kardio treninzi mogu pomoći stvoriti kalorijski deficit, koji je neophodan za mršavljenje.“

Uspešno gubljenje kilograma krije se u sposobnosti stvaranja kalorijskog deficita, što podrazumeva da kalorije koje se sagore tokom vežbanja premašuju one koje se unose hranom.

JEDITE KAD GOD HOĆETE: Najpoznatiji stručnjak za mršavljenje tvrdi da samo OVO skida kilograme

 

Fitnes trener Hana Šajn otkrila je koliko je vremena u danu potrebno izdvojiti za kardio vežbe kako bi s vremenom došlo do uspešnog mršavljenja. Trenerica je naglasila da tačno vreme zavisi od svakog pojedinca, ali postoje opće smernice kojih se mnogi mogu pridržavati.

Dodaje da kardio vežbe možda neće biti dovoljne za značajan gubitak težine i da je jednako važno imati uravnoteženu ishranu i vežbati trening snage. Kao vežbe koje ulaze u kardio vežbe ona izdvaja preskakanje užeta, trčanje, plivanje, vožnju bicikla, intervalni trening visokog intenziteta (HIIT vježbe), eliptični trening i druge vežbe.

„Svi ovi treninzi mogu ubrzati otkucaje srca i pomoći u sagorevanju kalorija, ali važno je odabrati aktivnost u kojoj uživate i kojoj se možete dugoročno posvetiti“, tvrdi Hana.

Kada se u pitanje dovode minute koje treba izdvojiti za vežbanje, ona ističe da „količina kardio vežbi za mršavljenje zavisi od individualnog nivoa kondicije, ciljeva i dostupnosti vremena“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter