Izvor:
02.08.2018 u 13:53
0

KAKO DA SPREČITE TEŠKU BOLEST U STAROSTI: Ova hrana smanjuje rizik od užasnog oboljenja!

Demencija je oboljenje koje prati gubitak pamćenja, kao i drugih intelektualnih i mentalnih sposobnosti, a teško pada i obolelima i njihovoj porodici.

Demenciju uzrokuju bolesti nervnog sistema, povrede glave, moždani i srčani udar, ali i nepovoljna ishrana i nedostatak vitamina. Stručnjaci ističu da se adekvatnom ishranom može smanjiti rizik od demencije, a preporučuje se da često jedete sledeće namirnice: zeleno povrće, kupusnjače, mahunarke, celo zrno pšenice, bobičasto voće, trešnje i višnje, bundevu, šargarepu, rotkvu, paradajz, špargle i tikve.

Takođe, preporučuje se da u jelovnik unesete hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama (mleko, riba, orašasti plodovi), seme bundeve i suncokreta, cimet, kurkumu i žalfiju. Kako biste smanjili rizik od demencije, važno je da izbegavate namirnice koje u sebi sadrže hemikalije, smanjite stres, izbegavate alkohol i počnete da vežbate. Zapamtite, naš život u mladosti kreira zdravlje u starosti.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter