Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)

Potrebno je: Oko 600 gr brašna; 30 gr kvasca; 250 ml toplog mleka; 2 jaja;
50 ml ulja; 1 kašika margarina; 1 kašičica šećera; malo soli.

 

Za nadev: 200 gr sira; 1 jaje.

 

Za premazivanje: 1 žumance; malo ulja; semenke; krupna so.

 

Priprema: Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, jaja, ulje, brašno so i umesiti mekše testo. Ostaviti da poraste pa oklagijom razviti tanko i premazati margarinom. Iseći na pravougaonike.

 

Sir izdrobiti i dodati žumance i izjednačiti. Kašičicom vaditi nadevi staviti u svaki pravougaonik.

 

Presaviti i dobro pritisnuti prstima praveći male rolnice. Tepsiju (24 cm) premazati uljem. Svaku rolnicu koso iseći na sredini i ređati u pleh s tim što sečeni deo uvek ida spolja prema ivici pleha.

 

Sledeći krug se stavlja između i do njega red, takođe između dok se tepsija ne popuni. Pokriti kesom da pogača poraste pa je premazati žumancetom i posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Ostaviti da se prohladi i uživati u fantastičnom ukusu.

 

Kod bake u gostima
Foto:Bakina kuhinja

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka