Izvor:
13.08.2017 u 14:27
0

POMAŽE U MRŠAVLJENJU: Ovu namirnicu treba konzumirati pre 10 sati ujutru ako želite rezultate!

Već jako dobro znate da nije sve u redovnom vežbanju, nego u ishrani.

Nikako ne zagovaramo stroge dijete, a posebno ne izgladnjivanje jer na kraju dana, i vi ste čovek od krvi i mesa koji ima svoje potrebe te ih nastoji zadovoljiti.

Ako vam je cilj skinuti kilograme, biti u boljoj formi ili živeti zdravije i kvalitetnije, onda morate znati, među ostalim, i jesti prave namirnice u pravo vrijeme.

Ako je vaš cilj mršavljenje, to morate činiti kako biste sagoreli maksimalni broj kalorija. Posebno je važno najzdravijim namirnicama obezbedite svoje telo ujutro jer ne kaže se bezveze kako je doručak najvažniji obrok u danu.
A ako to dosad niste znali, postoji jedna namirnica koju bi trebalo jesti ujutro jer je odlična za gubljenje kilograma, a radi se o jajima. Ona su nutritivno vrlo bogata namirnica, sadrže mnoge aminokiseline, a poznata su i kao izvor visokokvalitetnih proteina. Zastupljeni su vitamini A, E, K i svi vitamin B skupine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, kolin, biotin i folna kiselina), od kojih se najviše ističe kolin, bitna komponenta staničnih membrana koji sagoreva masne naslage.

Ovi zdravi proteini takođe daju energiju telu te nam pružaju duži osećaj sitosti. Nutrijenti iz jajeta podjednako su raspodeljeni u belancetu i žumancetu pa se zbog toga preporučuje konzumacija celih jaja. Ako se pitate zašto biste ih trebali jesti pre 10 sati ujutro, i na to imamo odgovor. Naime, što ste sitiji ujutro, to su manje šanse da ćete tokom dana poželeti jesti nezdravu i masnu hranu. Kajgana, omlet, kuvana jaja – kombinujte iako su kuvana jaja najzdravija jer vam za njih nije potrebno ulje.

Kurir.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter