Izvor: Happy BSC /objektiv
15.02.2022 u 21:51
0

Ofarbajte kosu BILJKAMA u koju god boju želite

Većina preparata za negu i farbanje  kose, iako na njima piše da su napravljeni isključivo od prirodnih materija, sadrži određeni procenat hemikalija koje štete kosi.

Ukoliko na to dodate i nedostatak vremena za negu tek ofarbane kose, dobićete samo oštećenu i suvu kosu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ipak, imajte na umu da je farbanje kose nešto što ljudi praktikuju vekovima, a svi preparati koje danas koristite, izmišljeni su pre stotinak godina.

Vekovima pre toga, za farbanje kose su korišćene različite biljke, a različite kulture su otkrivale posebne načine za promenu boje kose.

Farbanje kose kanom vam je verovatno poznato, i u nekom momentu u životu ste ga možda i isprobali.

Kana je izrađena od samlevenog lišća biljke jednog pustinjskog grma. Može da se nađe u različitim bojama, uključujući crnu, razne nijanse smeđe, mahagoni koji se ove godine vraća na velika vrata, svetlo i tamno crvene, pa čak i nežne neven plave bojePored jake i izražajne boje, kana daje kosi i zaštitu, a takođe, pospešuje i rad ulja koje koristite za negu i prehranu kose. Kana se zadržava na kosi do 3 meseca.

Pojedine vrste biljaka su se pokazale efikasnim, i možete ih slobodno koristiti ukoliko želite da pospešite prirodne pramenove.

Biljke poput kamilice  nevena, limuna i cveta suncokreta, pokazale su se efikasnim kada je u pitanju isticanje svetlijih, zlatnih i plavih pramenova.

Kopriva, ruzmarin, crni čaj, gavez, orah i kadulja, odlični su ako želite tamnije pramenove. Ukoliko žudite za crvenkastim pramenovima, možete da isprobate šipak, crvenu ružu, hibiskus, kanu, neven ili cvet deteline.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter