Izvor: BSC HAPPY
15.09.2023 u 20:31
2

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: NATO pakt ratuje sa Rusijom na ukrajinskoj teritoriji, ali neće je slomiti!

Srbija danas zajedno sa Republikom Srpskom obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj novi praznik obeležava se na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma. O tome su govorili i gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“.

– Početak proboja Solunskog fronta, što je nažalost malo poznato u našoj javnosti, predstavlja jednu pravu dramu. Englezi su stalno odlagali i uslovljavali formiranje Solunskog fronta idući čak dotle da Vrhovnoj komandi predlažu da razmesti svoje jedinice na Zapadni front i to u nekoliko grupa, da se oni bore tamo gde uopšte nije bio njihov teren i teren koji nisu poznavali, umesto da onim pravacem kako su predlagale srpska i francuska komanda krenu u oslobađanje svojih domova i otadžbine. Kad je na kraju prelomila francuska strana, a u tome je glavnu ulogu imao general Franš d Epare, naša vojska je pobedonosno krenula. Nemački monarh upućivao je prekore bugarskoj vojsci i govorio da su Srbi uspeli probijajući Solunski front da izmene tok borbe i stave tačku na završetak Prvog svetskog rata. Proboj Solunskog fronta počeo je 15. septembra, a srpska vojska je u Beograd stigla 1. novembra, što govori s koliko hrabrosti su se borili – kaže Radovan Kalabić.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 569. dan, Lavrov je ponovio da je njeno pokretanje bila jedina opcija u tom trenutku, a Putin poručio Ukrajincima da ne igraju kako drugi sviraju, jer će na kraju svi igrati uz rusku muziku.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: CRNE LEGIJE ZLA vode KRSTAŠKI RAT PROTIV RUSIJE – RUSKI VOJNIK će PROBOSTI TU AŽDAJU!

– Rusija nije imala drugu opciju, specijalna vojna operacija u cilju denacifikacije bilo je jedino što je mogla da uradi. Ona nikada nije vodila osvajačke ratove, Rusija je uvek samo branila svoj narod i u tome je imala puno pravo. Kroz istoriju je dokazano da su Rusi poznati kao mirotvorci i da vode samo odbrambene ratove. Nisu izgubili nijedan rat, ali ovaj su im drugi nametnuli. Rusija je od specijalne vojne operacije došla do sukoba sa NATO paktom, jer Alijansa ratuje na ukrajinskoj teritoriji protiv Rusije, oni hoće da slome Rusiju ali to neće uspeti – rekao je Siniša Vučinić, političar.

Milan Vilić, politički analitičar osvrnuo se na tehnološki aspekt specijalne vojne operacije.

– Ono što ja mogu da primetim da se ovaj rat razvlači kroz vreme da se dođe u posed nekoliko veoma kvalitetnih sisetema, prvenstveno mislim na S500 i laserske sisteme jer Rusija želi da dođe u poziciju da najveći deo Američkog vojnog udara može da presretne, a protiv ruskog nuklearnog udara nema odbrane. To je jedan faktor koji veoma bitno utiče na sva ova dešavanja koja vidimo. Voleo bih da vidim američke pogone, taj stepen sifisticiranosti i tehnološkog razvoja koji je dostigla Rusija, jer to na Zapadu ne postoji. Treći svetski rat bi bio rat hipersoničnog oružja. Ko ima to oružje? Pa ima ga Rusija, a Zapad samo u eksperimentalnoj fazi– objašnjava Milan Vilić, politički analitičar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: NATO pakt ratuje sa Rusijom na ukrajinskoj teritoriji, ali neće je slomiti!”

  1. Još jedna odlična emisija, posebice izvrsno elaboriranje nastajanja multipolarnog svijeta, od gdina Vučinića.
    Vilić standardno dobar, ali Kalabić, bre, stalno izokreće teze!
    Pa što su radili u Zagrebu, 1918.? Pod vodstvom šefa zagrebačke milicije, Grge Anđelinovića, djeda Vesne Pusić, poput Tita, 1945., herojski „oslobađali“ hrvatsku metropolu od Hrvata? I pobiti tisuće demonstranata protiv zajedničke države?
    Rijeka, Šibenik, Split…isti scenarij.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter