Izvor: BSC Happy
29.01.2024 u 20:31
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Pojas Gaze postao je „NAJVEĆE DEČIJE GROBLJE NA SVETU“

Novinar Žarko Rakić ukazao je da u oružanim sukobima širom sveta svakodnevno stradaju civili i nedužni građani, neretko i deca, ističući da su oni nažalost postali legitimna meta.

– Još jedan dokaz da su civili u ratovima koji se vode poslednjih decenija postali ,grubo rečeno legitimna meta i ne slučajno. Jer kada udarate po civilima pokušavate da izazovete psihozu straha i atmosferu koja bi za vas bila povoljnija. To sve deluje sve neljudski i nemoralno da se koriste sredstva koja su pre svega namenjena deci. Mi smo svedoci strašnih zločina nad civilima ne samo rata u Ukrajini nego i rata u na Bliskom istoku, jer kada generalni sekretar Ujedninjeih nacija kaže da je pojas Gaze najveće dečje groblje na svetu, onda zaista  treba da se zapitamo u kom pravcu ide ovaj svet – rekao je Rakić.

Prof. dr Hajrudin Balić rekao je da se ruska vojska u ratu u Ukrajini pokazala kao vrlo uspešna, što je iznenadilo čitav Zapad.

-Ruska vojska se pokazala kao stabilna, sa stabilnom strategijom. Oni taktički postupaju u svim situacijama na terenu, iako se čini da su ponekad u defanzivi, nakon izvesnog vremena se ispostavi da kontrolišu situcaiju. To nam ukazuje da je strategija ruske vojske spremna za ovakav izazov, iako sa druge strane za protivnika imaju moćnu ukrajinsku vojsku, iza koje stoje moćni saveznici. Kako vreme odmiče sve je manje vidljiva uloga običnog čoveka. Klasičan vid ratovanja odlazi u prošlost – istakao je Balić.

Dragoljub Kojčić, politički filozof istakao je da postoji ekonomski interes da se u svetu neprestano stvaraju novi konflikti i sukobi.

– Postoje političke elite koje su odgovorne za to kakva se politika vodi. Ostaje pitanje ko njih usmerava ispod žita, a to je ekonomski kompleks, ali pre svega vojno industrijski kompleks, jer je njima to u ineteresu, njima nije u interesu mir, jer onda neće imati gde da prodaju oružje, njima je u interesu neprekidno stvaranje konflikta – zaključio je Kojčić.

 

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter