Izvor: BSC Happy
08.11.2023 u 20:44
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Postoji realna mogućnost da Izrael izgubi ovaj rat, gubitak rata je brisanje Amerike na Bliskom Istoku“

Emisija „Aktuelnosti“ svake večeri analizira najavažnije geopolitičke teme, fokus emisije je na sukobu Rusije i Ukrajine i specijalnoj vojnoj operaciji, trenutno se u našoj emisiji govori i aktulenom sukobu između Izraela i Palestine.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji su: Slobodan Reljić, Sreten Egerić i Jovo Drobnjak.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zapad žmuri na stradanje dece u Gazi – to je poraz celog čovečanstva!

Danas je 33. dan sukoba Izarela i Palestine. Odnosi dva naroda nikada nisu bili dobri, a postavlja se pitanje da li je moguće da ikada budu bolji nakon ovog sukoba kome danas svedočimo. Od početka rata ubijeno je preko 10.000 Palestinaca, a preko 4.000 dece.

Slobodan Reljić smatra da je stvarni cilj da ti odnosi zapravo nikada i ne budu poboljšani.

– Očigledno je da se ovde radi o tome da se ti odnosi nikada ne poprave, ideja je da se to stanovništvo odatle iseli i ova sitaucija se za to koristi. Dominara apsolutno neprijateljstvo prema Arapima. Važno je da za početak razumemo u kom kontekstu se ovo dešava. Imamo 2021. godinu i odlazak amerikanca iz Avganistana, 2022. imamo Ukrajinu i 2023. se dešava ovaj sukob, to je sve jedan isti tok iza koga stoji Amerika. Kada je Amerika izgubila rat u Vijetnamu oni su svoje tržište moći preselili na Bliski Istok. Oni se sada nalaze u situaciji da Izrael ne može više da dobija te ratove, do sada su ih relativno lako dobijali. Sada postoji realna mogućnost da Izrael izgubi ovaj rat, gubitak rata u Izraelu je brisanje Amerike na Bliskom Istoku zaključuje Slobodan Reljić.

– Mislim da je ovde pomešano sve pomalo, u pitanju su i verski, geopolitičk,i a onda i najviše ekonomski interesi. Kada su i pitanju Srbi i naš odnos prema svemu tome, Srbi su uvek imali empatiju prema narodu koji je napaćen i koji strada, i ovde bismo trebali imati empatiju i prema jednom i prema drugom narodu, ali ne možemo imati empatiju prema vođstvu i prema politikama niti jedne, niti druge strane, tu se nikada ne možemo složiti. Jer oni koji su priznali nezavisnost Kosova i Metohije, da se to srce cepa od Srbije, nikada se ne možemo složiti sa takvom politikom, mi smo veliki protivnici i toga. Sve se budi, svet se probudio, ovde su ekonomski interesi veoma bitni, a ovo što se radi je nezapamćeno u istoriji sveta, poručuje Jovo Drobnjak.

– Moje mišljenje je da kampovi uopšte nisu sigurni i taj prostor gde su smeštene izbeglice nije siguran od gađanja izraelskih snaga. Već smo videli napade na verske objekte, bolnice, objekti kulture, obrazovanja gde su bili smešteni civili. Kasnije je to bilo obrazloženo od strane izraelskih zvaničnika da se ustavri radilo o dejstvu terorističkih snaga Hamasa koji su se navodno nalazili među tim civilima i objektima. Malo je čudno da država koja je bila onako iznenađena 7. oktobra i nije uspela da sazna i registruje da će biti izvršen napad na njenu teritoriju i stanovnike, i sada oni odjednom znaju gde se nalazi svaki pripadnik Hamasa, i ima sve te podatke, vrlo je to indikativno. Pitanje je kome se uopšte može verovati, situacija na terenu je takva da bi najbolje bilo da nam svedoče palesticni, a to je nemoguće kazao je Sreten Egerić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter