Izvor: BSC HAPPY
19.12.2023 u 20:26
2

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ruska strana „melje“ kijevske trupe! Sve bliža potpuna kapitulacija Ukrajine!

Danas je 663. dan specijalne vojne operacije. Predsednik Rusije Vladimir Putin govorio je danas na sednici Kolegijuma Ministarstva odbrane i rekao da Moskva nikada u prošlosti nije nameravala da napadne zemlje NATO-a niti to namerava u budućnosti. Ono što su ruski predsednik, kog u Moskvi zovu liderom „spokojne sile“, ali i ministar odbrane Sergej Šojgu govorili na kolegijumu komentarisali su gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“: akademik Dragan Radenović, Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci i Dragan Petrović, naučni savetnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu.

ĆERANIĆ: Ruske trupe napreduju po zadatoj strategiji

Smirenost je odlika velike religije pravoslavlja, ta smirenost i taktičnost se uočava i kod predsednika Putina. Oni imaju svoj plan. Ruske trupe napreduju po zadatoj strategiji i pitanje vremena i ruske odluke je kada će se ukrajinska vojska potpuno slomiti. Mi u Republici Srpskoj i Srbiji želeli bi da ruski tenkovi budu brži, tako bi i na nas prestali strahoviti pritisci. Rusija ima plan, ovo više nije ona vojska s početka rata, sve bolje funkcioniše i sve se odvija po planu. Vidimo da su veliki gradovi kao što je Avdejevka pred slomom  – kaže Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci.

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je na istoj sednici rekao da je ruska vojska danas najsposobnija na svetu i da je višestruko bolje obučena i pripremljena nego na početku specijalne vojne operacije.

RADENOVIĆ: Kapitulacija Ukrajine je neminovna

Vojsku Ruske Federacije od početka pa do danas krasi patriotizam, ljubav prema Rusiji, spremnost da se otadžbina odbrani do kraja. I mi se Srbi određujemo prema tome. Patriota Srbin ne može biti onaj ko ne voli Rusiju, ko nije rusofil. Jer Rusi brane pravdu i pravo, zato smo mi pravdofili i rusofili. Rusku vojsku ne bi trebalo odvajati od njene flote i mornarice jer one čuvaja granice koje su ogromne i omogućuju borcima na frontu da održavaju nivo borbene gotovosti i napreduju do potpune kapitulacije Ukrajine. Zapad se više ne pita kapitulacija Ukrajine je neminovna činjenica – navodi akademik Dragan Radenović.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zapad spreman da vodi rat do poslednjeg Ukrajinca!

PETROVIĆ: Sada se piše istorija

Sve glasnije se čuju i tvrdnje da je kasno za mirovne pregovore koji su bili najvaljivani, i da sada svako rešenje uključuje kapitulaciju Ukrajine.

Istorija se sada piše u hodu. Rusija se bori jednom rukom, tvrdim to od početka sukoba. Sankcije i ekonomski pritisak je uticao da Rusija odlučili da ne dira pasivnu rezervu. Odlučili su da koriste profesionalnu vojsku i vojnike po ugovoru. Samo ove godine dobili su 485.000 vojnika po ugovoru. Ukrajinska vojska je maksimum snage dostigla oko oktobra 2022. Sa te strane ruska strana melje Kijevske trupe. Kažem kijevske, jer ovaj dvojezični deo potpuno je lojalan Rusiji. Sada vidimo postepeni pad ukrajinske strane, koji će se sledećih meseci pokazati kroz uspehe Rusije. Ovo su poslednji momenti kada Zapadna propaganda može da obmanjuje ali i tome dolazi kraj i oni će morati da priznaju da je Ukrajina poražena –kaže Dragan Petrović, naučni savetnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ruska strana „melje“ kijevske trupe! Sve bliža potpuna kapitulacija Ukrajine!”

  1. Rusi polako ali sigurno melju Ukrainsku zivu silu. Stede svoje vojnike i bombarduju samo vojne ciljeve pri tom pazeci da civilne zrtve u Ukraini budu minimalne. Skuplji je zivot jednog Ruskog vojnika nego 1000 granata. Ukraini ne preostaje nista drugo nego da potpise kapitulaciju. Zelenski i nacisti oko njega ce pobjeci na zapad gdje ih cekaju kuce, stanovi u kojima vec zive njihove porodice.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter