Izvor: BSC Happy
03.02.2024 u 20:23
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika novim incidentima pokušava da PRIKRIJE PONIŽENJE

Američke snage su pokrenule višestruke napade na lokacije povezane s Iranom u Siriji i Iraku. Rusija je danas zatražila hitan sastanak Saveta bezbednosti UN zbog američkih vazdušnih udara, izjavio je zamenik stalnog ruskog predsednika pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski.

„Upravo smo zatražili hitan sastanak Saveta bezbednosti UN u vezi sa pretnjama miru i bezbednosti izazvanim američkim udarima u Iraku i Siriji“, poručio je Poljanski na Telegramu.

Gost emisije „Aktuelnosti“ Siniša Ljepojević, rekao je da aktuelni sukobi i novi konflikti  koji se sve češće dešavaju u svetu, ukazuju na trenutnu nemoć Amerike.

– To je pre svega ambicija Amerike da u javnosti zadrži tu reputaciju. Sva dešavanja u Ukrajini, pa do ovih na Bliskom istoku govore da je reputacija Amerike dovedena u pitanje. Prvo u Izraelu, jer Izrael je očigledno poražen u Gazi, uprkos podršci Amerike. Ovo što se razvija je pokušaj da se pokrije poniženje Amerike i Britanije u borbi protov Huta. Oni Bombardiju položaje Huta u Jemenu, ali posle svakog bombradovanja, Huti pogode po jedan njihov brod. Ovo je veliko poniženje, da Amerika ne može da uradi ništa protiv jedne obične oružane grupe. Sve to se potiskuje novim incidentima – rekao je Ljepojević.

Prof dr Srđan Perišić smatra da ne treba izjadnačavati bombardovanje Sirije u vreme kada je na čelu Amerike bio Donald Tramp, sa ovim što se danas dešava.

– Ne bi stavio znak jednakosti sa Trampovim bombardovanjem po šupama u Siriji, kada niko nije ni poginuo, niti je mnogo toga oštećeno. E sada su gađane vojne formacije Šita u Iraku. Amerikanci se nalaze na tromeđi Iraka, Sirije i Jordana, oni taj prostor kontrolišu do kraja, potpuno su pod njihovom kontrolom. Ali želeo bih da podsetim, sve te ciljeve protiv šitskih formacija, sve su to formacije koje su prethodnih 15 godina ratovale protiv terorista islamske države i terorističke Al Kaide – rekao je Perišić.

Vladan Ivković uključio se direktno iz Teksasa i prokomentarisao grupu „Vratimo naše granice“ -konvoj vozila sa Amerikancima koji se protive ilegalnoj imigraciji.

– Što se tiče dolaska „Božje vojske“ od 700.000 kamiona, to je samo bombastična izjava.  Na putevima u Americi opreiše 4 miliona kamiona, kada bi 700.000 kamiona prestalo da radi u istom danu, došlo bi do kolapsa tržišta. To je nemoguće, danas tamo ima par stotina kamiona, ali nea govora o nekom masovnom odzivu koji je predviđan. Oni su nekolliko stotina milja udaljeni od Igl Pasa, na nekom ranču, tu im je obezbeđem prostor za podršku ali će to će biti ujedno i vašar.  Jedina ozbiljna strvar koji ba mogla iž svega da se izrodi je neki incident poput onog koji se desio 6. januara, da se desi neki incident na granici, koji će izazvati neki odlučniji odgovor savezne vlade na politiku Teksasa – rekao je Ivković.

Dragan Petrović– naučni savetnik govorio je o uzajamnoj saradnji Velike Britanije i Amerike

– Upravo je došlo do zastarelosti u postojećoj korelaciji, Britanija  je dobila nuklearnu tehnologiju u tesnoj saradnji sa Amerikom, Britanija se privila uz Ameriku i specijalnim statusom ostaje uz skute svetske sile, za razliku od Francuske koja je pokušala sve sama – istakao je Petrović.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika novim incidentima pokušava da PRIKRIJE PONIŽENJE”

  1. Sinoć je bilo Petrovićevo veče ali i ostali su bili sjajni . Možda bi Nemačka i jedino ona mogla da izvuče svet iz bede ali i sebe ako je pametna, ali što je pokazala do sada izgleda i da nije i da je kukavica kao što je i Šolc , ona Merkelova znalo se po faci kada nekog mrzi sve joj se videlo, sećam se onog našeg predsednika Tadića samo što ga jednom nije klepila po glavi tako joj se videla mržnja a ovaj Šolc ne znaš šta ti misli , e pa Nemačka bi mogla da spase Svet a kako , pa tako što će reći Baj Baj Amerikanci, orevuar Francuszi vi kako hoćete ali mi prirodno je da saradjujemo sa Rusima imaju sve što je nama potrebno da nam živi narod u blagostanju i miru a i Rusi neće da nas lažu i varaju , neće nas koštati energenti ko Svetog Petra kajgana, veliko je tržište i neće nas napasti nikada sem ukoliko mi njih ne napadnemo .
    Ali Nemačka to treba da uradi na vreme , ne sme da kasni .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter