Izvor: BSC Happy
01.09.2023 u 20:25
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina može da se svede na jedno beznačajno parče u Evropi“

555. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE

Gosti večerašnje emisije „Aktulnosti“ su: Slobodan Dimitrijević, prof. dr Branislav Ristivojević  i Uroš Šuvaković.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajinci traže i čekaju čudo koje će da doleti i oduva Ruse“

– Izgleda da još uvek taj tradicionalni oblik ratovanja funkcioniše, i na kraju krajeva i vojska  jedna i druga je najobučenija za takvo delovaanje. Meni se čini da se već u najavi vide neki ozbiljni oblici mogućeg ratovanja, a ono što me brine, i što spada u jeftine oblike ratovaja, jeste ratovanje dronovima. Nedovoljno se priča o tome, ali mnogo se koriste dronovi, čak i ovi neki uspesi Ukrajine su ataci dronovima. Koji se uspešno suzbijaju i ruše, ali definitivno da je to na neki način i budućnost, gde nema ljudskih žrtava u samim operativnim zadacima. Ukrajinska vojska nažalost hrli u propast, praveći sebi reklamu da su napali neko selo, osvajaju ga 8 dana, a ne shvataju da će zbog toga izginuti, rekao je na samom početku emisije Slobodan Dimitrijević.

– Od kada je počela ova takozvana ukrajinska ofanziva, znači nekih tri meseca unazad, možemo videti promene isključivo na taktičkom nivou. Operativnih promena nema, a to bi recimo bio proboj ovog fronta, a o strategijskim promenama i da ne pričamo. Sada je svima jasno, pa i onima na zapadu koji ih podržavaju, jasno je da Ukrajina nema skoro nikakve šanse da izvrši svoje strategijske ciljeve. Surovikinova linija je tolik dobro izgrađena da joj skoro nema ravne, koristi se činjenica da je sada sušni deo pa može da se napadne, a Ukrajina mora da vodi računa da uskoro dolazi oktobar kada dolaze kiše i nikakvih šansi tek onda neće biti. Jasno je da ovih mesec dana ne znače ništa, kada se ništa nije dogodilo za ovih tri meseca, neće ni sada, kazao je Branislav Ristivojević.

Slali su odrasle stanovnike, oni koji su sposobni, u smrt, pa su slali matore stanovnike, e sada hoće i decu da šalju u smrt. To je potpuno jedna zločinačka ideja, i mislim da bi im bilo pametno da to ne rade. Oni mora da se usredsede na upostavljanje mira i prihvatanje onih zahteva koje postavlja Ruska federacija, ukoliko žele da im ostane jedan deo teritorije ispravan, odnosno njihov. Jer u suprotnom može da se desi da neki susedi dobiju ambicije i Ukrajina može da se svede na jedno beznačajno parče u Evropi, ističe Uroš Šuvaković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina može da se svede na jedno beznačajno parče u Evropi“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter