Izvor: BSC Happy
19.06.2023 u 20:00
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „ZAPAD ratuje protiv RUSIJE u UKRAJINI, mira neće biti skoro“

480. dan rata u Ukrajini i najgledanija emisija "Aktuelnosti"! Gosti: Aleksandar Mitić, Vladimir Đukanović i Aleksandar Lukić.

Aleksandar Mitić smatra da je Briks jedini garant mira i bezbednosti u svetu

– Vidimo da predlozi za rešenje ovog sukoba dolaze pre svega od zemalja Briks-a. Imalo smo predsednika Lulu koji je urgirao na to. Imamo kinesku inicijativu od kraja februara. Indija je tu sa premijerom Modijem. Južna Afrika je predsedavajuća Briksa. U Johansebrugu ću biti predsedavanje Briksa i prključenje novih članica Briksu. Ono što je izvesno je da su predlozi kao što je istako gospodin Lavrov, izlaganja afričkih lidera su u veuikoj meri u skladu sa kineskim predlogom od 12 tačaka. Posebno je istaknuto da ne treba da postoje dupli standardi. Tu je protivljenje jednostanim sankcijama. Insistiranje na nedeljivoj bezednosti. vidimo da su ove inicijaticve prilično kompatibline, afrička i kineska. Briks sve više i više govori jedinstvenim jezikom. Ako znamo da sa zapadne strane postoji samo eskalacija. Ono što je takođe dobro jeste ono što je Putin predočio predsedniku Ramafozi – smatra Mitić.


Vladimir Đukanović kaže da skorijeg mira neće biti

– Biće kratkoročno mira nema, to je jasno. Sve dok traje kontraofanziva Ukrajine. Jasno je da nema preterane želje ni najednoj strani dok na frontu ne dobiju ono što misle. Dok ih Zapad podržava oni se neće povući. Rusija je još 2008. dala naznaku da je ovo strah egzistencije za Rusiju. Ginuće ljudi, ispaštaće običan narod, ali kratokoročno, sledećih 3 do 4 meseca nema izgelda za kraj rata. Ukrajinska vojska da se iscrpi na terenu. Ne vidim do kraja godina bilo kakav pomak. Već se najavljuje i ruska ofanziva. Pregovora neće biti dok Rusi i Zapad ne odluče o tome, svi drugi igrači imaju veoma mali uticaj da se pregovori dogode. I jedna i druga strana veruje da će ratnim dejstvima dobiti ono što želi. Inicijative su pristojno guranje ka tim mirovnim pregovorima. Pitanje da li će se jedna strana totalno predati, ili će biti kompromisa, dešavaće se za pregovaračkim stolom, kao i uvek – smatra Đukanović.


Aleksandar Lukić kaže da Zapad ne želi mir

– Mislim da ne može ništa loše da se učini. Imamo situaciju da Zapad ne želi da dođe do mirovnog sporazuma. Svi ostali žele da do mira dođe. Toliko se Zapad svrstao na stranu Ukrajine; Zapad je u Ukrajini i bori se sa Rusijom. Samo posle mesec dana je došlo do sporazuma. Iz svega toga proizilazi moralna nadmoć Rusije. Rusija je bila spremna na mir i vidi se da je bila Specijalna vojna operacija. Rusi su se povukli, nagađali smo zašto, a onda posle toga se događa ono što je pravilo da se na Zapadu da ugovori ne poštuju. Posle dolaska Borisda Džonsona u Kijev, Zapad je odustao od mira. Sada je situacija drugačija. Sada je mnogo teže postići mir. Toliko žrtava i sa jedne i sa druge strane. Pored ovih mirovnih inicijativa nema izgleda da se dođe do mira – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter