Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 21:07
0

Milan Vilić za „AKTUELNOSTI“: „Zapad je u panici jer oni više nisu ti koji dominiraju, zlo mora biti proterano iz Evrope“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 359. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na ove i ostale teme povezane sa sukobom u Ukrajni bili su: prof. dr Dragan Petrović – naučni savetnik, Milan Vilić – analitičar i Dragoslav Bokan – Institut za nacionalnu strategiju.

Analitičar Milan Vilić govorio je o budućim ruskim potezima, naglašavajući da su oni jako spremni i tajnoviti i da je to ono što Zapad plaši i dovodi do toga da budu u panici.

– Ja mogu da procenim da Ukrajina ni posle goidnu dana od ovog sukoba ne može da se snađe, tj. ni Zapad ne može da se snađe u onome što je sam zakuvao. Rusija je ta koja ima stratešku inicijativu. I Zapad se sada nalazi u poziciji u kojoj nikada do sada nije bio, a to je da mora da odgovara na ruske poteze. Ono što Zapad pokušava da uradi i što radi je da pothranjuje Ukrajinsku snagu do maksimuma, do potpunog iscrpljenja, jer želi da ispuni svoj viševekovni cilj. Rusija će i ovog puta njima prirediti iznenađenje, jer su oni sada u poziciji da preziru Zapad, rađa se osećaj koji je stvaran i potkrepljen činjenicama, oni više ne moraju da objašnjavaju nikome bilo koji svoj potez. Rusi su majstori u tome da sakriju tajnu, zato Zapad ne može da izvrši procenu sledećeg ruskog poteza, i to im stvara paniku. I dalje pokušavaju da pokažu da su oni ti koji diktiraju tempo, oni od toga ne žele da odustanu, žive u tom nekom svetu, a realnost je potpuno drugačija, rekao je gospodin Vilić.

Aleksandar Raković za „AKTUELNOSTI“: „Rusi će ići do zauzimanja Kijeva, jer on je majka ruskih gradova, Rusija nije kompletna bez njega“

– Rusi rade i poštuju jedno od osnovnih načela upotrebe borbenih snaga, strahovito vode računa o jednom faktoru, a to je vreme. Oni ovo rade genijalno, mi na globalnom nivou vidimo da zapadne zemlje polako i postepeno se uvlače u neku vrstu kaveza. Topljenje Zapadnog potencijala, jer ipak su oni bili najmoćniji, za to je potrebno vreme, zato to Rusija radi polako. U svakoj izjavi Zapada mi možemo da primetimo nervozu, oni su bili ti koji su dominirali, a sada se to više ne dešava. Ovaj sukob mora da izađe iz Ukrajine, ja mislim da je ovo završna bitka za koju su se prirpemali godinama. Zlo mora biti konačno proterano iz Evrope, kazao je on.

 

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter