Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 21:45
1

Prof dr. Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“: „Linije se stalno pomeraju, ali je jasno da je Rusija jača i samo je pitanje vremena kada će Ukrajina biti iscrpljena“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 359. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na ove i ostale teme povezane sa sukobom u Ukrajni bili su: prof. dr Dragan Petrović – naučni savetnik, Milan Vilić – analitičar i Dragoslav Bokan – Institut za ancionalnu strategiju.

Profesor dr. Dragan Petrović najpre je dao svoju analizu stanja na frontu, istakao je da je trenutno na teritoriji Bahmuta mirno.

– Kada pogledamo situaciju na liniji fronta, možemo da vidimo da očekivana ruska ofanziva bezobzira na ritam borbe sigurno nije počela, to sada ne možemo da kažemo. Prvi put na graničnim prelazima gde se pretpostavlja da su značajne ruske snage, pojavile su se pojačane čarke i uočeno je 10 000 ruskih vojnika, da li su to naznake ofanzive, ostaje da viidmo. Deo fronta uz Dnjepar je miran, ali ne baš potpuno, jer Ukrajinci žele da zauzmu Adu. Kod Bahmut gde je inače najživlje, u zadnja tri dana nije bilo bitnijih pomeranja na frontu, osim u severnom delu grada, zaključio je profesor Petrović.

Milan Vilić za „AKTUELNOSTI“: „Zapad je u panici jer oni više nisu ti koji dominiraju, zlo mora biti proterano iz Evrope“

– Sve je tanja linija koja razdvaja neki obzir prema Rusiji, linije se stalno pomeraju. Ali jedno je jasno, a to je da je Rusija jača od Ukrajine, i samo je pitanje vremena kada će ona biti iscrpljena. Ukrajina se izdržava od strane Zapada, ali čak i da ta pomoć bude maksimalna, poraz je neminovan. Rusija je ovde kao neka džinovska mačka koja je plen u ledenoj vodi. Rusija bi mogla da priredi još veću mobilizaciju i da samo završi sa ovim, ali oni procenjuju da to nije pametan potez, jer žele da poraze Ukrajinu sa manje svojih žrtava, rekao je profesor Petrović.

– U nemačkom govornom području postoji jedan veliki pritisak, tamo postoje još dva elementa. Pod iskustvom dva svetska rata, manje je poznato da protestanti čine većinu u Nemačkoj, oni su imali odluične istorije odnose sa Rusijom. Makron je katastrofa u odnosu na druge političke strane, mnoge je zbunjivao sa nekim svojim elementima koje je zastupao. Podela karata u evropi je poslednja zaliha proameričkih vlasti, javno mnjenje je nezadovoljno, mnogi političari su nezadovoljni. Makron, Meloni i u manjoj meri Šolc, oni su promoteri antlantističke geopolitike, Rusija igra na pobedu Ukrajine, ali i na iscrpljivanje Zapada. kazao je dr Petrović.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Prof dr. Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“: „Linije se stalno pomeraju, ali je jasno da je Rusija jača i samo je pitanje vremena kada će Ukrajina biti iscrpljena“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter