Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 22:20
0

Dragoslav Bokan za „AKTUELNOSTI“: „Rusija sada ima strategiju diskrecije, niko ne zna šta će i kada uraditi, to je njena velika prednost“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 359. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na ove i ostale teme povezane sa sukobom u Ukrajni bili su: prof. dr Dragan Petrović – naučni savetnik, Milan Vilić – analitičar i Dragoslav Bokan – Institut za ancionalnu strategiju.

Dragoslav Bokan na samom početku svog izlaganja naglasio je da Rusija konačno više nije agresor, već samo zemlja koja brani sebe od onih koji je direktno napadaju i to ne kriju.

– Polako se otvaraju karte, dugo su Amerikanci govorili o agresiji ruske države, o tome da se mora pomoći slobodi i demokratiji, računajući da će neke unutrašnje snage pokušati da izvedu revoluciju u Moskvi, i njima je taj argument za mir i slobodu, bio vodeća snaga. Međutim ideja je propala, Ruski zakoni su pooštreni, ljudi se se vezali za predsednika i Rusiju, Putin sada ima jaču podršku nego što je to imao pre početka specijlan eoperacije. Sad je ideja Zapada da ratuju sa Rusijom, Ukrajina je tu samo kao servis, u toj svojoj strategiji, oni ne samo da daju moć Ukrajini, već direktno ratuju sa Rusijom, tačnije direktno učestvuju u tome. Mi sada možemo da čujemo kako oni pozivaju ljude da štite Američke interesem ta je to sada njihova borba, najveća borba u istoriji, kazao je on.

Dragoslav ističe i da je trenutno stvar mnogo kompleksnija nego što se to zapravo čini, mnogi faktori su umešani u celu sitauciju.

Milan Vilić za „AKTUELNOSTI“: „Zapad je u panici jer oni više nisu ti koji dominiraju, zlo mora biti proterano iz Evrope“

– Sada je stvar mnogo kompleksnija nego što izgleda, Ameriknaci trejau Nemačku da učestvuje u sukob, to recimo niko nije očekivao. Nemačka sve radi po zadatku, to je jedan veliki napad na Rusiju. Ono što se meni sviđa je to da Rusija počinje da vodi jedan odbrambeni rat. Uvek ste jači kada vodite takav rat, a ovoj je takav sukob sada, jer Rusiju napada Amerika, jedna velika sila koja hoće da ih uništi, i Rusija sada samo pokušava da se odbrani, i konačno može da se bavi konkretnim stvarima, bez da objašnjava neke propagandne stvari., rekao je on i dodao da Rusija ima odličnu novu startegiju.

Prof dr. Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“: „Linije se stalno pomeraju, ali je jasno da je Rusija jača i samo je pitanje vremena kada će Ukrajina biti iscrpljena“

– Rusija sada ima strategiju diskrecije, to znači da niko ne zna šta oni planiraju, šta će uraditi za pet, deset dana, to je njihova prednost, jer imaju odrešene ruke, niko ništa unapred ne može znati, ni medji, ni političke partije ne znaju šta je naredni korak države. Svi ćute i samo čekaju da vide šta će dalje biti. Rusija sada brani interes, čovečanstvo i mir. Nekad je bilo kada kažete da branite Rusiju, kažu vam da branite agresore, sada toga nema, jer se zna d je Rusija ta koju napadaju i da se ona samo brani. Rusija konačno može da se brani na direktan otadžbinski rat,kao što se branila od Hitlera, od Napleona. Mi sada sa starne možemo samo to da posmatramo i da navijamo za njih, poručio je gospodin Bokan.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter