Izvor: BSC HAPPY
16.02.2023 u 21:46
0

Aleksandar Raković za „AKTUELNOSTI“: „Rusi će ići do zauzimanja Kijeva, jer on je majka ruskih gradova, Rusija nije kompletna bez njega“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 358. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na ove i ostale teme povezane sa sukobom u Ukrajni bili su: prof. dr Miloš LabanStevan Ignjatović – pilot i dr Aleksandar Raković – naučni savetnik.

Na pitanje da li je sada drugačija situaciju o odnosu na drugi svetski rat, jer se čini da NATO ne želi da toliko jako ide u sukob sa Rusima, dr Aleksandar Raković ističe sledeće.

– Neće niko od njih ući u sukob, tačnije u direktni sukob sa Rusijom, neće ući u hibridni rat sa njima, već samo ovako kao podrška Ukrajini. Oni naoružavaju Ukrajince, pomažu im, ali neće rizikovati sopstvenu bezbednost i svoj hedonistički način života, pa čak ni Poljaci. Rusija nikoga ne štedi, odgovoriće svakoj vojsci koja dođe na teritoriju Ukrajine, Rusija Ukrajinu doživljava kao svoju teritoriju. Ponavljam,kao što to i uvek govorim od samog početka, Rusi će ići do zauzimanja Kijeva, jer Kijev je majka ruskih gradova, Rusija nije kompletna bez Kijeva, rekao je on.

Profesor Miloš Laban za „AKTUELNOSTI“: „Ova priča zapravo je počela 2014. godine, ali Rusija će im sve vratiti kao bumerang“

Raković je istakao i to da nikako ne treba potcenjivati ukrajinsku vojsku jer su oni kako je rekao, za ovih godinu dana pokazali da pružaju jak otpor i da se itekako jako bore i ne odustaju.

– Ukrajina je angažovala plaćenike koji ratuju u njihovoj vojsci protiv Rusije i to je nešto što je bilo očekivano. Tu verovatno komanduje NATO, to je čak i sigurno. Međutim, Ukrajisnka vojska je najjača NATO vojska, ne treba ih nimalo potcenjivati, ni vojsku, ni Zelenskog, jer oni se i dalje bore i pružaju jak otpor. Potcenjivanje ukrajinske vojske, čemu se Rusi bili skolni, dovelo je to toga da rat traje duže nego što je planirano. Rta je trebao da traje do decembra 2023. godine, odnosno oko dve godine, a sada već pretenduje da traje 3, 4 do 5 godina. Nakon ovih godinu dana stiče se utisak da Ukrajinci sa velikim žarom ratuju protiv Rusije. Sa jedne starne imamo one koji sebe smatraju Rusima i ratuju sa njima, a sa druge imamo one koji se više ne smatraju Rusima. Antirusi love ljude po ulici, oni su za njih topovsko meso, hvataju ih i šalju verovatno na neku polovčnu obuku pa zatim na front, rekao je Raković.

Na konstataciju da je neminovno da će Ukrajina doživeti poraz, a da li Zapad sme da dozvoli sebi to da prizna poraz, Raković ističe da se to neće desiti ni u kom slučaju.

– Neće ga priznati, videćemo kako, ali neće ga priznati. U nekom momentu će odnosi da otople, ali sa Zapada neće priznati ruske dobitke. Jer ako to budu priznali, to bi značilo da su priznali sopstveni koncept razbijanja Rusije i ruskog sveta. Ako se Ukrajina raspadne kao država, a mislim da hoće, onda će ovi sa Zapada imati ulogu u njenom komadanju, kazao je Raković.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter