Izvor: BSC Happy
16.10.2023 u 19:55
25

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Izrael je jedina zemlja pored Kine koja može sprovesti tako masovnu mobilizaciju

Emisja AKTUELNOSTI svake večeri samo na HAPPY TV  na jedinstven i sveobuhavatan način prikazuje događaje i najvažnije geopolitičke teme, u poslednjih skoro dve godine glavni fokus emisje bio je na specijalnoj vojnoj operaciji i Rsuko Ukrajinskom frontu. Na jedistven način i kroz sveobuhvatnu analizu iz različitih uglova gledanja, kako vojno analitičkih tako i ekonosmko socijalnih, ali i sveobuhvatnom uticaju na globalnu politiku uopšte.

U emsiji su iz svojih uglova gledanja ali iz sveobuhvatnog naučno istraživačkog rada govore i gostuju najemienetniji stručnjaci.

Poslednjih deset dana kao i u čitavom svetu fokus emisije bazirao se na Bliskoistočnu krizu u koju su uprte oči čitavog sveta, a koji  predstavlja varnicu koja pored Rusko Ukrajinskog fronta, koji još uvek bukti, preti da zuapali čitav svet i izazove do sada nevidđene globalne poremećaje.

Gosti večerašnje emisije su Vladimir Đukanović- ekonomista Miroslav Španović – pukovnik Stevan Ignjatović – pilot

Ovo što se trenutno dešava u pojasu Gaze i na Bliskom Istoku, izgleda kao pretarana odmazda na ono što je bio teroristički napada Hamasa u početku ovog sukoba, smatra pukovnik Miroslav Šćepanović

  • Ono što su napravili Hamasovci preletevši paraglajedirima na onu žurku gde su pobili 267 mladih, a to je bio praznik kao pre 50 godina, gde us se zahvaljivali bogu na svom postojanju, to je stvarno teroristički akt i niko ne može da objasni drugačije taj čin Hamasa nego terorizmom. Međutim do sada nismo objasnili na jednu vrlo važnu stvar, na koju bih želeo da skrenem pažnju , naučno je dokazano da ono što je uradio posle Izrael jedino može da uradi Izrael i pored njega još Kina, a to se zove mobilizacija. Izraelci su napravili posao da su u roku od nepunih 48 sati 300.000 ljudi mobilisali. Znate šta to je nešto neverovatno kaže pukovnik Španović.

 

Pukovnik je dalje objasnio da bez prave i potpune mobilizacije nema prave vojske i on još naglašava da su te analize rađene na generalštabnoj akademiji.

  • Izraelska država kad proglasi ratno stanje, ima ugovore sa svim međunarodnim kompanijama da su svi avioni, sve komanije su unapred plaćene i Izraelci sami dolaze na poziv za mobilizaciju, ma gde se nalazili. Tako da je u roku od 48 sati sa londonskog arodroma poletelo je preko sto aviona. Svi avioni Er Srbije koji su leteli da dovezu naše građane, i građane Makedonije, građane Crne Gore  i sve ostale koje nisu drugi pokuplii , svi avioni su otišli puni za Izrael. Ovo je toliko važno, zato je Izrael imao 300.000 obučenih vojnika.

Iako se Hmasa sada uglavnom naziva terorističkom organizacijom  pukovnika kaže da se mora uzeti u obzor da Hamas nije za sve takava organizacija. I ponovo naglašava da bez obzira na sve Izrael je ipak možda prekoračio potrebu za odbranom, ali i da je ta držćava kako on kaže već dugo vremena u sukobu sa mnogim državama na Bliskom Istoku.
Iz izveštaja svetskih agencija kao i izveštaja Svetske Zdravstvene Organizacije proizilazi da pojasu Gaze preti humantirana katastrofa, bolnice nemaju više mogućnosti da primaju ranjenike, ali takodje probelem je i sa sturojm i vodom.

  • Humanitarna katastrofa je već tu , problem je i sa hranom, probelm je i sa lekovima i inače od 2006 Gaza je pod jednom ekonomskom blokadom , koja je prosto pa neviđena, oni ne mogu da funkcionišu sa ostatkom sveta, a 60 -70 posto mladih je nezaposleno. Oni nažalost jesu izabrali Hamas, i oni su žeželi da izazovu ovako nešto i polsnejih deset godina ova palestinska tema je bila skrajnuta. Hamas je želo da vrati temu na političku mapu i rešenje je da se ove dve države nađu i dogovore. I evo i Džozef Bajden kaže da misli da Izrael ne bi trebalo da uđe u Gazu, a da to Hamas želi. Ja mislim izrael ne bi trebalo da uđe u uličnu bornu sa Hamasom, smatra Vladimir Đukanović.

Rat neće moži da se završi bez mešanja drugih država.

  • Evo Iran Sirija i LIban, a sa druge strane tu je i Amerika sa svojim nosačima aviona sa kojima su spermni da dejstvuju. I ako pogledate ni Izrael nije više tako nadmoćan jer su ove pomenute države bile tu da pomognu u Gazi, sada su spremniji da se suprostave Izarelu i ako mene pitate, ovo sev predugo traje i mislim da je vreme da se do rešenja dođe. Nagalsio je svoje mišeljenje pilot Stevan Ignjatović.Izraelci ne mogu ovo sami da izguraju, Amerikanci će , jer oni ne mogu da dugotrajno vode rat sem sa bombama, koje Plasetinci navodno nemaju, ali tu je opet Iran  koji će se umešati kaže on

 

Sa gledišta vojne strategije ovaj sukob najmanje odgovara Americi, jer je iz fokusa Vojne strategije nije dobro da se održi ogromno prisustvo na nekoliko frontova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

25 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Izrael je jedina zemlja pored Kine koja može sprovesti tako masovnu mobilizaciju”

  1. Lepo je videti kada je neko lepo stilizovan kao Vi sinoć ali ne mogu ni jednu damu da ubedim da prava dama ne nosi plastiku na prstima pa još i dugačku plastiku .
    Gledam po raznim emisijama i muškarce oni koji su kao nonši neće pa neće da stave maramicu u dzepić od sakoa , neeeeće i neće , mislim da jedva i odelo obuku kada dođu u neku emisiju , tako neće ni kravatu da stave samo da ih ništa ne steže a kada bi samo znali kako ta maramica u dzepiću lepo izgleda (vidite bankara ) uvek je sa maramicom i zbog nje uvek dobro izgleda, lepo je što je Dimitrijević B. recimo obrijao bradu deluje deset godina mladje , lep čovek, šta će mu brada , bradu puštaju oni koji hoće da sakriju neki nedostatak na licu, lepom ne treba ni brada ni brkovi , recimo ne mogu da zamislim voditelja muškarca Aktuelnosti Jovana da pusti brkove ili bradu pa to bi bila katastrofa .
    Pitam se da li naš predsednik Vučić nekada nešto pita ekonomiste koji gostoju na Hepiju , da li se nekada posavetuje sa njima u vezi nečega .
    I još nešto ako mogu Aktuelnosti da istraže koja je vrsta izbeglica po svetu puštena , ona koja je podržavala zapadne države ili neka druga vrsta .

    1
    0
    Odgovori
  2. Happy-TV veliko razocarenje za gledaoce !
    Pitamo vas zasto je emisija „Aktuelnosti“ nestala sa youtube kanala i niko od redakcije se ne oglasava. Mislim da narod zasluzuje objasnjenje, uostalom emisiju snimate za gledaoce ili zasta? Smatram da je to neprofesionalno ponasanje, velika steta i nepostovanje vernih pratioca ove emisije.

    13
    0
    Odgovori
  3. Točnije, posljednja je od 11.10., a prije toga je ona od 9.10., jer je od 10.10. skinuta?!
    Pa zar će nam jedinu emisiju koja nije ispod staklenog zvona globalni sorošizirani liberali ukinut?

    22
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter