Izvor: BSC Happy
17.10.2023 u 20:22
4

„AKTUELNOSTI“: NETANJAHU je OBEĆAO da će UNIŠTITI PALESTINSKI NAROD!!! UPADNU li u GAZU…

601. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE / 10. dan RATA U IZRAELU

Ranko Gojković smatra da su seme razdora u Svetu zemlju uneli papisti

– Zapad uzima jedan širok kontekst, to je pupak sveta. Palestinci su često primorani da nasiljem odgovore nasilje. U ovom trenutku Izraelci ne bi smeli da deluju ovako. Osvetoljubivost prema deci je nedopustiva. Svi su oni Semiti. Kada je 1188, jedan kalif je povratio Jerusalim od papista. on je vratio Izraelce, dao im je čitav jedan kvart. Vratio je pravoslavnog patrijarha, a jedino je papistima zabranio ulazak u Svetu zemlju. Papisti su bili jedan kamen spoticanja. Dok je Jerusalimom vladala islamska i pravoslavna vlast, poštovana su prava. Oni su ipak došli na teritoriju i nije dobra ovakva osvetoljubivost, jer kada su dšoli tu je živelo 90 posto Arapa – rekao je Gojković.


Miloje Pršić ističe da Izrael ne sme ovako da postupa, u suprotnom se neće razlikovati od svojih ubica tokom Drugog svetskog rata

– Na Zapadu nema približno adekvatne reakcije. Ako je neko osetio zločin i Holokaust, to su bili Jevreji. Nisu smeli da dozvole da idu na apsolutno uništenje jednog naroda. Takva rečenica ne sme da se upotrebi, čak i da imate jednu podsvesnu zamisao da očistite teritoriju sa 2.000.000 Palestinaca. 700 dece je u prva dva dana je ubijeno. To nije smelo da se desi. Mobilišu ogromne snage, 300.000 do 400.000 ljudi. Sa kim to treba da se obračunavate? Prva izjava Šolcova je da su potpuno uz Izrael i da će poslati čak i vojnu pomoć – kaže Pršić.


Žarko Popović smatra da bi upad u Gazu bio propast za Izrael 

– Gomilanje tolikih trupa na jedan mali prostor koji je naseljen; da Izrael uđe na takav prostor, doživeo bi krah. Oni su naoružani sa 4-5 mina za RPG raketne bacače, imaju odlično automatsko oružje, obučeni su dobro. Vi sa tenkovima Merkava M-4, koji su teški po nekoliko desetina tona, da uđete u naseljenu sredinu, osuđeni ste na propast. Izraelci će ih mučiti granatiranjem, sa artiljerijskim oruđima, samohodnim haubicama, minobacačima, a Amerikanci će sa mora davati logističku podršku. Iran će se neće direktno sada mešati, jer ih Rusi, da se kolokvijalno izrazim, drže na lancu – zaključuje Popović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„AKTUELNOSTI“: NETANJAHU je OBEĆAO da će UNIŠTITI PALESTINSKI NAROD!!! UPADNU li u GAZU…”

  1. Kako normalan čovek da reaguje na osvajačke (ne odbrambene ) političke ubice , na one koji su spremni da ubijaju i uništavaju po tudjim državama sve živo pa i samu državu i to mimo svih pravila i Zakona i morala da bi osvojili nešto za sebe i državu čiji su političari . Naravno da će se takvima odgovoriti ako je ikako moguće . Problem je što stvaraju haos i kod onih koji to nikako ne žele , ne žele ubijanje, ne žele otimačinu , ne žele sankcije, žele mir, ravnopravnost , i sve što može doneti boljitak Zemljaskoj kugli , ali prokletih ima toliko mnogo .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter