Izvor: HAPPY BSC
14.01.2023 u 22:34
0

Pukovnik Žarko Pecić za „AKTUELNOSTI“: „Zapad sprema ofanzivu, jer sve ono što će Ukrajina navodno dobiti predstvalja ofanzivno oružje“

Gosti večerašnje emisije Aktulenosti na Hepi televiziji osvrnuli su se na goruće teme kada je rat u Ukrajini u pitanju.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije u Ukrajini, događajima koji su obeležili današnji dan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

O trenutno najaktuelnijim događajima koji beleže stanje na frontu sa akcentom na napad na Kijev baltističkim raketama sa severa, govorili su naši gosti: prof. dr Bojan Dimitrijević – ekonomista, Aleksandar Pavić – politikolog i pukovnik Žarko Pecić. 

Pukovnik Žarko Pecić najpre se osvrnuo pomoć koju će Ukrajina navodo dobiti, bilo je priče da če nemački leopard stići iz Nemačke, kao i tenkovi iz Amerike i Francuske, Pecić je naglasio da Ukrajina čak i da dobije tu vrstu pomoći, njima će biti teško da to održavaju, pre svega, kako je rekao, neće moći da nađu ljude koji će biti dovoljno sposobni i obučeni za upotrebu takve mašinerije.

Aleksandar Pavić za „AKTUELNOSTI“: „Ukrajina sve vreme pobeđuje, ali samo na Tviteru i društvenim mrežama, ja da sam Zelenski ja bih se baš zabrinuo za sebe“

– Ukrajina zaista može da očekuje velike probleme. Sada se razmatra isporuka tri teška tenka, leopard nemački, i američki tenk, tu je i francuski tenk. Iz toga zaključujemo da Zapad sprema ofanzivu, jer to je sve ofanzivno oružje. Zapadna tehnika je dosta komplikovana, potrebno je duže vreme za njihovu obuku. E sada ko će proći tu obuku, ko će recimo da vozi te tenkove, posade tenkova čine tri člana, za to su potrebni ozbiljno obučeni ljudi. Potrebno je dosta vremena za obuku, pogotovo kada je to obuka za rat, tu je potrebno mnogo i mnogo vežbi, ja mislim da to u ovoj situaciji neće funkcionisati. U slučaju da to treba da se popravi, pa njima treba mngoo vremena da to obave, održavanje tih tenkova zahteva dosta vremena, dok bi to oni premestili sa jedne na drugu tačku, Rusi sve popravljaju na terenu, oni imaju šator i kompletan remont urade na frontu, rekao je pukovnik Pecić.

Kada je reč o ofanzivi pukovnik Pecić je dodao:

– Ofanziva će biti kada se strateške rezerve iscrpe, a moraće da bi se popunile praznine fronta. Kada Rusi procene da je taj odnos snaga daleko u njihovu korist, e tada će krenuti ofanzivni napad, zaključio je pukovnik.

U poslednjih par dana glavna tema sukoba svakako je grad Soledar oko koga se trenutno najviše spekuliše, Ukrajinska strana uporno osporava ruske tvrdnje koje govore da su oni da su preuzeli ovaj teritorijalni deo, kako kaže pukovnik Pecić to je iz razlog što zauzeće Soledara znači pad morala Ukrajinskih vojnika.

Dr Bojan Dimitrijević za „AKTUELNOSTI“: Rusija ima jaku relanu ekonomiju koja se jedina računa u ratu, u ekonomskom smislu prednjače u odnosu na Ukrajinu“

– Bahmut i Soledar su izabrani za pravce proboja fronta zato što su najutvrđeniji gradovi, od njih je Ukrajina stvorila neku vrstu mita, neprobojan deo fronta. Samim zauzećem foronta od starne Ruskih snaga, pao bi moral Ukrajinskih snaga. Ruska strana je zato baš tu usredsredila glavne snage, rekao je pukovnik Žarko Pecić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter