Izvor: BSC happy
30.09.2023 u 18:13
0

ALEN ISLAMOVIĆ ODUĆEVIO PROLAZNIKE U ROVINJU: Zapevao bezvremeni hit sa uličnima sviračem

Nekadašnji pevač Bijelog dugmeta Alen Islamović zapevao je sa uličnim sviračem u hrvatskom Rovinju i pokupio simpatije prisutnih, ali i pratilaca na društvenim mrežama.

“Evo me na trgu u Rovinju sa uličnim sviračem i mojim najvećim hitom u karijeri”, naveo je Islamović u opisu videa. Inače, „Đurđevdan“ je hit Bijelog dugmeta iz 1988. godine, a Islamović je bio njihov pevač u periodu od 1986. do 1989. godine.

Zorica Marković progovorila o porocima na estradi! Pevačica otkrila da je kolege izbacivala iz kafane

Grupa “Bijelo dugme” važila je za jedan od najpopularnijih bendova stare Jugoslavije, a njeni članovi za najveće zavodnike. Ipak, dame su najviše padale na izgled Alena Islamovića, frontmena grupe.

Od 1989. godine upustio se u solo karijeru. Slavni pevač rođen je 17. avgusta 1957. godine u Bosni i Hercegovini. Do svoje druge godine živeo je u mestu Sokolac, a potom se sa porodicom seli u Bihać

Prvi dodir sa muzičkim instrumentima Alen je imao tokom sedamdesetih godina, kada je njegov stariji brat kupio akustičnu gitaru. Upravo je na njoj i učio da svira.

Posle završetka osnovne škole, koju je pohađao u Bihaću, Alen Islamović upisuje srednju tekstilnu, takođe u Bihaću. Vrlo brzo osniva svoju prvu grupu „BAG“, u kojoj je pored toga što je bio pevač, svirao i gitaru.

Po povratku iz vojske dobio je ponudu da se priključi sastavu grupe Divlje jagode. Osim na izvanredne vokalne sposobnosti žene širom sveta padale su i na izgled Alena Islamovića, ali on je srce dao samo jednoj – lepoj Marijani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter