Izvor: TELGEGRAF
26.03.2024 u 14:43
0

KO JE BILA SLAĐANA: Pesmama je rušila mnoge tabue, a izgledom je pomerala granice

Pevačica Aleksandra Slađana Milošević umrla je u 69. godini. Poslednje dane provela je u Zemunskoj bolnici.

Slađana Milošević Rođena je 3. oktobra 1955. godine u Beogradu. Ljubav prema muzici je pokazivala još od malih nogu, kada je pohađala časove klavira.

Smatra se jednom od ikona jugoslovenskog „crnog“ talasa, a svoj prvi veći uspeh imala je već krajem sedamdesetih.

Godine 1977. izdaje numeru „Au, au“ i upravo te godine nastupa kod Hajdučke česme pre „Bijelog dugmeta“.

U to vreme bila je poznata kao žena koja ruši mnoge tabue svojim nastupom, izgledom, ali i tekstovima koj ije izdvajaju od drugih.

Godine 1979, promovisala je pesmu „Amsterdam“. 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sAkompozicijom „Recept za ljubav“

.

U Jugoslaviji ogroman uspeh postigla je i njena duetska pesma sa Dadom Topićem „Princeza“ koja je snimljena 1984. godine i prevedena na engleski jezik.

Miloševićeva je u svojoj višedecenijskoj karijeri mnogo puta nagrađivana za svoj rad najprestižnijim nagradama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter