Izvor: HAPPBSC
02.03.2024 u 19:30
0

MODNA IKONA UMRLA U 102-OJ GODINI: Poznati se oprašataju od ikone svetske mode Ajris Apfel

Jedna od najsmelijih muza sveta mode umrla je u 102. godini.

Vest je objavljena na Instagramu 1. marta na Apfelovoj zvaničnoj Instagram stranici. „Iris Barrel Apfel. 29. avgust 1921. – 1. mart 2024.“, stajalo je u natpisu na fotografiji. Na slici je prikazana Apfel u crnoj haljini sa blistavim zlatnim detaljima, velikom kragnom i parom okruglih naočara sa njenim potpisom. Ovaj par je imao jedinstvenih 100 kadrova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)

„Iris Apfel je bila izvanredna, rad sa njom bila je čast života“, rekla je Apfelova agentica Lori Sale u izjavi za Asošijeted pres. „Nedostajaće mi njeni svakodnevni pozivi, uvek dočekani poznatim pitanjem: „Šta imaš za mene danas?“ Svedočanstvo njene neutoljive želje za radom. Bila je vizionar u svakom smislu te reči. Gledala je svet kroz jedinstveno sočivo – ono ukrašeno ogromnim, prepoznatljivim naočarima koji su joj sedeli na vrhu nosa. Kroz ta sočiva je videla svet kao kaleidoskop boja, platno šara i otisaka.’

Apfel je osnovala međunarodnu kompaniju za proizvodnju tekstila Old Vorld Veavers 1950. godine sa svojim pokojnim suprugom Karlom Apfelom. Kasnije je zapela za oko modnog sveta zbog svog smelog stila i smelije ličnosti, poznate po mešanju silueta većih od života sa još većim kuglicama. Retko je viđena bez okruglih naočara ili crvene usne. Godine 2005, njen osećaj za stil proslavio je Institut za kostime Metropoliten muzeja u emisiji pod nazivom „Rara Avis“, što je latinski za „retka ptica“.

„Više je više i manje je dosadno“, stajala je biografija njenog Instagram naloga, koji trenutno prati tri miliona korisnika. Nakon njene smrti, poznate ličnosti u modnom svetu i van njega proslavile su preminulu ikonu na društvenim mrežama. Evo šta su dizajneri, holivudske zvezde i urednici imali da kažu o nasleđu Iris Apfel.

Tommi Hilfiger
„Moja supruga Di i ja smo bili neverovatno blagosloveni što smo se sreli i proveli vreme sa Iris u poslednjih nekoliko godina i u Palm Biču i u Njujorku“, rekla je američka dizajnerka u izjavi za Vomen’s Vear Daili. Ona je bila apsolutna inspiracija i imala besprekoran stil kao i veliki apetit i poštovanje za sve modno. Imala je neverovatno prisustvo i auru i uvek je držala dvor gde god da je bila. Takođe nam je bila čast da učestvujemo sa njom u njenim mentorskim programima koje je godinama vodila sa studentima mode sa Univerziteta u Teksasu. Ona će veoma nedostajati, a to je ogroman gubitak za celu modnu zajednicu.“

Lili Collins
„Kakva žena. Kakva legenda. Kakav život“, napisala je Lili Kolins u Instagram Storiju. „Imao sam zadovoljstvo da nosim njene dizajne na Emili u Parizu i čast što sam mogao da izrazim svoje divljenje njenom uticaju. Vaš stil će živeti na Iris Apfel i vaše nasleđe će se zauvek slaviti.”

Jenna Lyons

“Rest in peace,“ Lyons wrote to the “icon” in an Instagram Story. She also re-shared a photo with Apfel from the Real Housewives of New York star’s days as the executive creative director and president of J. Crew.

She also commented on Apfel’s post, “Thank you for sharing your beautiful life.”

Lenni Kravitz
„Savladali ste umetnost življenja“, napisala je pevačica na Instagramu. „Hvala vam na vašoj energiji i inspiraciji.

Maria Shriver
Shriver je takođe odao počast Apfelu na Ks.com. „Vau! Kakav zaista izvanredan život je živela #IrisApfel. Ona je zaista sve to uradila: bila je poslovna žena, bila je modni model, bila je modna ikona, bila je profesor na koledžu, bila je zvezda dokumentarca, bila je bila Barbi lutka! Iris je zaista dokaz da su godine samo broj.“

Hannah Vaddingham
„Ohhhhhh. Laku noć i Bog blagoslovio gospođo“, prokomentarisala je zvezda Teda Lasoa na Instagramu. „Kakvu ste radost i beskrajan stil doneli mnogima. ❤❤.”

Carla Rockmore
Dizajner nakita i uticaj na stil opisao je Apfel kao svoju „zauvek muzu“, napisavši: „Održavala si svet svetlim 102 godine. Ako mogu da nastavim da delim samo delić vašeg sjaja, to je u vašu čast.”

Tess Hollidai
„Počivaj u moći“, napisala je manekenka i modna influenserka na Instagramu. „Hvala vam što živite svoj život tako lepo i što ste inspirisali mnoge od nas da žive hrabro.”

Deborah Roberts
„Svet je izgubio fantastičnu viziju zabave i inspiracije“, napisala je voditeljka i novinarka ABC-a na Ks.com. „Iris Apfel je svuda hvatala poglede sa tim naočarima sa potpisom i smelim odevnim kombinacijama. Imala je 102 godine. Rekla je da iako možda nije lepa, ima „stila“. Kakav život!“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter