Izvor: Happy BSC
02.03.2024 u 09:15
0

DANAS JE PREMINULA U 102. GODINI: Ovo su TAJNE dugovečnosti žene čije LEKCIJE morate da zapamtite

Žena koja ne prestaje da fascinira planetu svojon energijom u kreativnošću

Iris Apfel preminula je danas u 102. godini, a bila je ime u svetu mode i dizajna enterijera koje svako na planeti mora da zna. Od prvog pogleda privlačila je pažnju svojim ekscentričnim i maštovitim stilom odevanja vođenog idejom da je svet dovoljno siv i da ga odećom, obućom i aksesoarima možemo učiniti veselijim i lepšim mestom.

Tajna dugovečnog braka i života

U razgovoru za „CNBC“, ona je svojevremeno kada je upitana za „eliksir večnosti“, navela sledeće:

– Ja nikad ne razmišljam o svojim godinama, mislim da je to ključ. Rad mi je od velike koristi, moja duša je u njemu, mislim da bih odavno umrla da nisam radila. Istinski verujem da je to pokretač života.

Možda ti se ne dopada zamisao starosti, ali koja je alternativa? Smrt? Neka hvala, ja bih da živim.

Ono što je takođe uvek oduševljavalo javnost i svakog ko je upoznao Iris, pored njene strasti prema poslu, bila je ljubav koju je negovala sa svojim supružnikom Karlom. Oni su bili u ljubavi pune 62 godine, a on je preminuo u 101. godini života. Nisu imali dece, jedno drugom su bili porodica. Sedam decenija skladnog braka, zajedničkog uspeha, putovanja oko celog sveta, ljubavi i bezuslovne podrške, deluju skoro, pa nestvarno.

Iris je ovako govorila o njemu:

– Njegov humor i velikodušnost su legendarni. Sve što je ikada ispisano na stranicama moje knjige „Iris, slučajna ikona“ je zaslužujući njemu, on me je gurnuo pod reflektore i uživao u mom uspehu. Mirno spavaj, slatki prinče, sve što sam je zahvaljujući tebi, napisala je na svom „Instagram“ profilu nakon Karlove smrti.

O sebi je uvek govorila kao o „najstarijem tinejdžeru na svetu“ i naglašavala kako se moraš kretati uprkos bolu, uprkos životu, upravo zbog života.

– Nikada nisam marila šta drugi ljudi misle. Bitno je naučiti da ne možeš biti „sve za svakoga“ jer je to samo put koji vodi da postaneš „ništa – nikome“. Sreća, ona prava, unutrašnja je pokretač svega. Kao što sam uvek tvrdila da hiljade evra skupo odelo ne čini stil jer ako ga ne osećaš, izgledaš kao božićna jelka, isto je i sa životom, moraš da ga osećaš kako bi ga živeo ispravno.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter