Izvor: Blic
26.11.2023 u 11:31
0

„MOGU JA PRAVILNO DA AKCENTUJEM REČI, ALI NE ŽELIM“: Pevačica Sanja Vučić se ponosi svojim poreklom i dijalektom

Poznata Kruševljanka ne želi da menja svoj akcenat

Pevačica raskošnog glasa Sanja Vučić ne ume drugačije, na radost svojih fanova. Njen novi album je to i potvrdio i nove numere su među najslušanijim pesmama na domaćoj javnoj sceni. „Đene, đene“, „Hanuma“, „Remek-delo“ pa „Zumbul“ publika sa zadovoljstvom sluša. Arhaični nazivi naišli su na veliko odobravanje i još više istakli autentičnost njenog pevačkog izraza. Otkud ovakve reči uz modernu muziku i da li je pozicija jedne od najuspešnijih i najpopularnijih pevačica pomalo i teret

„Opterećenje jeste, ali i izazov takođe jer uslovno rečeno mora nekako da se dođe do toga nivoa, ja sam uvek dosta samokritična i trudim se da budem što skromnija, ali ne smeta mi, prija mi i imponuje“, ističe ona.

Njen muzički put mogao je da se nasluti i kada je bila pevačica krosover-rege benda ZAA u svom rodnom Kruševcu. Govori i o tom periodu svoje karijere, pa otkriva kako su fanovi reagovali kada je promenila muzički pravac.

„Suštinski sam ostala ista osoba, koju ću muziku da pevam to je do vremena…“, nastavlja Sanja Vuči,ć koja je veliki uspeh postigla kao članica grupe Hurricane, a onda uspešno nastavila da se solistički bavi pevanjem.


Kada biste pitali fanovi koja im je omiljena pesma sa njenog novog albuma, sigurno da ne bi lako odabrali. Sanja Vučić u emisiji „Blic žena studio“ otkriva koji je njen favorit i zašto izdvaja baš tu numeru.

Komentariše i upotrebu arhaičnih izraza u svojim pesmama poput „đene“, „hanuma“. Kako je nastala ta ideja, šta je bio cilj i da li je zadovoljna postignutim?

Poznata Kruševljanka studirala je arapski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, prednost je kasnije dala muzičkoj karijeri, a komentrišući svoj prepoznatljiv izgovor koji pripada kosovsko-resavskom dijalektu, kaže: „Prvo, najprirodnije mi je da tako govorim, mogu ja da pravilno izgovorim „prodavnica“, ali nije mi prirodno, nisam to ja…“.

Priseća se i situacija do kojih je dolazilo tokom studiranja zbog njenog izgovora, za koji ona kaže da oslikava bogatstvo našeg jezika.

Sanji Vučić je pre nekoliko godina dijagnostikovan hašimoto, hronično autoimuno oboljenje štitaste žlezde. Otkriva kako se danas bori sa ovom bolešću i šta joj pomaže da iz dana u dan pobedi hroničan umor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter