Izvor: BSC Happy portal
08.05.2023 u 16:18
7

NJEGOVA SMRT JE POTRESLA ESTRADU, A SADA JE POZNAT I UZROK: Od iste bolesti preminuo je i jedan srpski novinar

Mada porodica čuva privatnost i ne deli detalje sa medijima, poznat je uzrok smrti poznatog estradnog frizera Nikole Rakocija.

Bliski prijatelj i saradnik sestara Bekvalac, Milice Todorović, Lune Đogani, Milana Miloševića i mnogih drugih, Nikola Rakoci, estradni frizer, preminuo je iznenada u 38. godini iako je do tada bio sasvim zdrav.

Estradni poslenici su se u suzama i na mrežama oprostili od bliskog saradnika i prijatelja, a pitanje šta se Nikoli zapravo dogodilo danas je dobilo i epilog. Naime, poznati frizer je preminuo od sepse, odnosno trovanja krvi.

Od iste bolesti preminuo je prošle godine i novinar, autor, voditelj i pevač Marjan Kamenović.

Šta je sepsa?

Sepsa je odgovor na infekciju (bakterije ili njihovi otrovi u cirkulaciji), a za postavljanje dijagnoze su potrebna dva od sledećih merila:

a) temperatura viša od 38° ili manja od 36°C,
b) frekvencija srca viša od 90/min.,
c) frekvencija disanja viša od 20/min.
d) leukociti viši od 12,0, <4,0

U kliničkoj slici na jednoj su strani znaci infekcije, a na drugoj odgovor organizma. Osnovno zapaljensko žarište može biti u svakom organskom sistemu pa će znaci biti različiti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “NJEGOVA SMRT JE POTRESLA ESTRADU, A SADA JE POZNAT I UZROK: Od iste bolesti preminuo je i jedan srpski novinar”

  1. Od sepse ne može umreti iznenada.Pravi uzrok je oslabljeni imunitet,i tada se sepsa ne može zaustaviti.Jako oslabljen imunitetski odgovor.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter