Izvor: KURIR/INDEX.HR
08.05.2023 u 17:00
0

EVO KAKO SU ČARLS I KAMILA PROVELI VEČE UOČI KRUNISANJA: Nisu bili tamo gde nalaže TRADICIJA, a evo šta su radili

Britanski kralj Čarls III i kraljica Kamila su noć pre subotnjeg krunisanja proveli zajedno večerajući u kraljevskoj rezidenciji Klarens Haus. Kralj i kraljica ostali su u petak u svojoj omiljenoj rezidenciji u Londonu umesto u sedištu monarhije, Bakingemskoj palati, dok su se pripremali za značajan zadatak koji je pred njima.

 

Par je fokusu prvog britanskog krunisanja u zadnjih 70 godina, koje će pratiti globalna milionska publika.

Čarls se u Klarens Haus, bivši dom svoje bake, kraljice majke, uselio 2003. Rezidencija, građena između 1825. i 1827. prema nacrtima arhitekte Džona Neša, omiljeno je boravište kraljevskog para i njihov je dom 20 godina.

Uveliko je obnovljena i preuređena prema njihovom ukusu, a sadrži mnoge primerke iz Čarlsove zbirke umetnina i mnoštvo porodičnih fotografija. Nalazi se nedaleko od Bakingemske palate, a pored nje je palata St. James.

Vrt rezidencije proteže se na otprilike 2.000 kvadratnih metara, a ispunjen je lavandom i sadrži sunčani sat u spomen na kraljicu majku. Zelena površina je tamo od 16. veka, otkako je ograđeni vrt napravljen za engleskog kralja Henrija VIII i njegovu porodicu.

Čarls i Kamila će prepodne otići u palatu radi konačnih priprema pre odlaska u opatiju kočijom u sklopu kraljevske povorke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter