Izvor: HappyBSC
22.07.2020 u 11:07
0

BANKROT ULICE „CRVENIH FENJERA“ Nema turista, prostitutke pobegle u istočnu Evropu

Kada je Holandija u martu uvela mere zatvaranja, amsterdamski ulica „Crvenih fenjera“ pretvorila se preko noći u „mesto duhova“. Koronavirus naneo je razoran udarac bordelima i ostavio više od 300 legalno angažovanih seksualnih radnika bez primanja gotovo četiri meseca.

„Crveni fenjeri“, lokalno poznat i kao De Walen, uvelike se oslanja na turizam i obično privlači više od milion posetilaca mesečno. Međutim, pandemija je uplela seksualnu industriju u velike finansijske probleme i ponovo pokrenula raspravu o budućnosti ove četvrti.

– Kada je počelo zaključavanje, mnogi seksualni radnici odlučili su da se vrate u svoje matične zemlje u istočnoj Evropi. Mnogi koji su ostali radili su ilegalno, drugačije nisu mogli da preživetw – rekla je Felicija Ana, rumunska seksualna radnica i osnivačica Red Light Uniteda, sindikata koji predstavlja 110 žena.

PROČITAJTE I OVO…

Alarmantno upozorenje doktora koji se borio protiv svinjskog i ptičijeg gripa!

Broj zaraženih koronom više od 15 miliona!

Raste broj zaraženih u Kini!

STIŽE NOVAC: Danas počinje isplata novčanih naknada za jun!

Dodala je da iako su seksualne radnice imale pravo finansijsku pomoć od države, mesečna iznos od od 1.100 evra nije bio dovoljan za pokrivanje njihovih životnih troškova u centru grada.

– Imala sam sedam sastanka s klijentima u nedelji kada je započelo zaključavanje. Svi su odustali u jednom danu. Prve sedmice izgubila sam oko 1.300 evra prihoda. Tada sam prestala da brojim – kazala je Anita (56),  seksualna radnica.

Neke devojke su same odustale plašeći se rizika od infekcije koronavirusom. Holandska vlada dala je zeleno svetlo bordelima da se ponovo otvore početkom jula, nakon što su prvobitno najavili da će biti zatvoreno do septembra.

SAZNAJTE JOŠ

VREMENSKA PROGNOZA ZA 22.JUL: Sunčano i toplo do 33C

AUTO-MOTO SAVEZ: Na velikom broju deonica izmena režima saobraćaja!

NOĆ U BEOGRADU: Dogodilo se nekoliko saobraćajnih nezgoda!

– Da je bio u pitanju septembar morala bih da potražim drugi posao. Mnogi vlasnici bordela i iznajmljivači prozora su bankrotirali – kazala je Anita, koja radi s klijentima s invaliditetom.

Seksualne radnice se podstiču da pitaju svoje klijente imaju li simptome koronavirusa. Nove higijenske mere uključuju pranje ruku, dodatno tuširanje, seks bez ljubljenja i ograničavanje kontakta licem u lice.

– Bez turizma biće nemoguće da žene koje su ranije radile dostojno zarade za svoj život. Najmanje 70 posto prihoda iz četvrti dolazi od turizma – kazao je Hamaker.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter