Izvor:
14.04.2017 u 09:46
0

BOŽANSKI I LJUDSKI ODNOS: Jovan kaže da je Bog stvorio samo jedno, a da čovek to cepka!

Lični biograf patrijarha Pavla Jovan Janjić, otkrio je učesnicima pete sezone najgledanijeg rijalitija "Parovi" sve o ljudskom i božanskom odnosu.

On je pričao kako je Bog svet stvorio, i šta je sve čovek uradio posle, kao i to kako merimo vreme.

Naravno da ne treba da osuđujemo. Crkva je božanska ustanova. Mi govorimo o božanskom i ljudskom odnosu. Bog je stvorio jedno, a čovek to cepka. Kalendar je ljudsko stvorenje, čovek je stovrio Julijanski i Gregorijanski kalendar. Patrijarh Pavle je rekao da se mi ne određujemo prema kalendaru nego prema događaju. Mi danas znamo da je 2017. godina prema tome što je tada rođen Isus Hristos, a ne zbog kalendara. Vreme ne postoji, sadašnje je već prošlo dok izgovorimo tu reč, a buduće će tek doći – rekao je Jovan.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter