Izvor: KURIR/ALO
25.04.2023 u 11:49
0

SLAVNA GLUMICA NOSILA PRVU KREACIJU SAŠE VIDIĆA! Ovo niko nije znao o njegovom RADU

Modni kreator Saša Vidić preminuo u 52. godinu na Bežanijskoj kosi, a on je bio čuveni srpski kreator i stilista koji je oblačio pola estrade.

 

Saša Vidić rođen je 1971. u selu Mlaka u Hrvatskoj, a od 1991. živi i radi u Beogradu gde se doselio početkom rata u Hrvatskoj.

Njegova prva kreacija bila je haljina Branke Katić, koju je nosila na dodeli nagrada nakon premijere filma „Mi nismo anđeli“. Prvu kolekciju vlastitog brenda „Broz“ predstavio je u septembru 1997. godina, a jedno vreme radio je i kao kostimograf na televiziji. U modnoj kući „Zekstra“ radio je 14 godina, kreirao je brojne kolekcije za ovaj brend, ali i dizajnirao uniforme za privatna i javna preduzeća i ustanove.

U karijeri je sarađivao sa brojnim javnim ličnostima iz sveta sporta, muzike, politike, glume, televizije… Bio je zaslužan za modni izraz brojnih estradnih zvezda, a najplodonosnije saradnje su mu bile sa Cecom Ražnatović, Sekom Aleksić, Aleksandrom Prijović.

Osmislio i kreirao dresove za srpske sportiste za Olimpijadu u Londonu, a uradio je i dresove za srpsku fudbalsku reprezentaciju za Svetsko prvensto održano u Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter