Izvor: Happy BSC/Viktorija Samardžić
04.08.2021 u 14:04
0

„AUTOTUNE JE NAJVEĆA KATASTROFA“: Neša Galija ekskluzivno za Happy BSC otkriva kako je preživeo koronu i daje važne savete o današnjoj muzici! (INTERVJU/FOTO)

Nedavno je održao spektakularan koncert u Bašti Jevremovac.

PROČITAJTE JOŠ:

ČLAN KAVAČKOG KLANA UHAPŠEN U BANJALUCI!

OGLASIO SE BRANISLAV LEČIĆ: Očekivao sam da bude odbijen prigovor Danijele Štajnfeld – Moj komentar tek sledi!

ANĐELKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Hrvatska jeste išla pešadijom na Republiku Srpsku Krajnu – ali je „OLUJU“ ZAPOČELA NATO AGRESIJOM!

Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija (67) ekskluzivno za Happy BSC priča kako je preživeo borbu sa Koronavirusom, navodi šta ga je najbolje održalo u životu, koji svoj talenat je otkrio u periodu izolacije, osvrće se na današnju scenu koja je prema njegovim rečima skrnavljenje profesije, te priča utiske sa koncert u Beogradu.



Kako ste izdržali proteklih godinu ipo dana kako se čitav svet bori sa Koronavirusom?

Bavio sam se učenjem. Učio sam o montaži. Kako se montiraju spotovi i filmovi. To sam radio prvih četiri meseca, a onda sam uhvatio da pišem muziku. Za vreme korone nisam imao pauzu. Nisam se skidao sa interneta, to mi je bio pravi prijatelj koji me je izvukao iz svega toga.

I sami ste bili u kandžama ove pošasti. Kako ste se izborili i koji biste savet dali ljudima?

Kad je čovek bolestan, on počinje da razmišlja na sasvim drugi način. Odmah sam počeo da skeniram. Primetio sam kako se čovek gasi. Prva misao koja mi je pala napamet je: “ pa nije tako teška ova smrt“.(smeh). Sve je u Božijim rukama. Dosta sam disciplinovan čovek. Slušam struku, to je najpametnije. Posle 10-15 dana koliko sam proveo u bolnici, oporavak je bio dug. Bio sam bez energije. Prvu stvar koju sam uradio je da sam kupio sobni bicikl da bi povratio segment disanja i kondiciju. Svaki dan vežbam. Kondicija je presudna.



Šta vam je najteže palo?

Kad dođe sestra da mi vadi krv. Slabe su mi vene. Često sam se šalio:“ Nikad od mene narkomana“. (smeh)

Gde ste spustili kofere ovog leta?

Nigde. Kući. Leto je vreme kad se radi. Nema pauze. Dok nas ne zatvore opet, pametnije je da radimo. Kad opet korona uzme maha idem u studio da završim i snimim novi album.

Galija je 45 godina na sceni (od 1976). U čemu je tajna vašeg uspeha?



Sve se vrti oko ljubavi. U ovoj profesiji našoj ako hoćete da izdržite jedino vas ljubav spašava! Kada svirate neki instrument morate da budete uporni i nenormalno vežbate. Na primer za gitaru kažu da je potrebno oko 10.000 sati da je naučite. Morate nenormalno da volite svoju profesiju. Sve je lakše kad se radi sa ljubavlju. Ne može da se meri ta vrednost.

Nedavno ste održali akustični koncert u Bašti Jevremovac. Koliko ste se uželeli beogradske publike, a koliko ona vas?



To je mnogo lep prostor za sviranje. Bilo je preveliko interesovanje za koncert. Meni je smetala vrućina kao i svima. Bio je to briliantan koncert, jedan od lepših u karijeri.

Kakav je osećaj ponovo svirati i pevati pred ljudima?

Isti. Osim želje koja je uvek velika.

„Akustično veče kao nekada“ je naziv vaše turneje. Kakva vremena najbolje pamtite?

1995, godine smo održali jedan koncert u Skupštini grada na badnje veče.Ideja je bila da se za badnje veče pošto po pravilima na badnje veče se sedi kući a inače ideja je bila da u Skupštini grada bude kao kuća svih Beograđana . Bila je nam je namera da otvorimo tu sezonu i da se to dešava svake godine nažalost nije zaživelo. Taj koncert je snimljen tada. Koncert je u stvari na internetu najgledaniji koncert. Ima negde oko 60 miliona pregleda neka ludačka cifra. Hteli smo da ga ponovimo, zato se zove „Kao nekad“.

Kako gledate na našu današnju muzičku scenu. Šta joj nedostaje?

Ja to ne slušam. Kad ne slušaš onda to ne možeš ni da hvališ ni da kudiš. To mene ne zanima. Ljudi su posegli za novcem. Muzika im služi za drugačije stvari. Autotune je najveća katastrofa u muzici. To je skrnavljenje profesije, ali nisam tu da sudim. Sve to dodje na svoje. Čovek se lepo oseća kad je kulturan. Obrazovanje ti hrani mozak. Ti se razlikuješ od ostalih. Neko si ako se naoružaš znanjem. Malo na tržištu ima nečeg što bi razgalilo dušu, a ne pijane mozgove. Onda je sasvim prirodno što klinci počinju da tragaju za nečim kvalitetnim. Jale i Bube više nisu bitni. Pamtiće vas samo po kvalitetu.

Koji su vam naredni planovi?

Ko preživi pričaće. Nema planova. (smeh)

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter