Izvor: KURIR
16.08.2022 u 08:55
0

POSEBNA POČAST ZA MARKA ŽIVIĆA! Glumac je preminuo, ali sećanje na njega ostaje

Dodelom nagrada laureatima sutra će se svečano završiti 46. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Potom, nagrađenima će biti priređeno muzičko poetsko veče pod nazivom „Nagrađenima u čast“, takođe na Trgu kulture.

Ovaj festival obeležili su izuzetna posećenost publike i glamur, koji je uz promovisanje Vrnjačke Banje na ovaj način filmskoj kulturi dao veći značaj i učvrstio uverenje da srpska kinematografija i scenaristika imaju dobru budućnost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PORODICA ROKVIĆ KAO SIMPSONOVI! Nikola podelio nesvakidašnju fotografiju, ovome se nisu nadali (FOTO)

– „Kanskim“ pristupom pokušali smo da podignemo festival na viši nivo, iako on ima dugu tradiciju. Uz jedan drugačiji pristup na Letnjoj pozornici, uz Simfonijski orkestar, likovnu koloniju, promociju knjiga i svega onoga što oplemenjuje naš festival, napravili smo presedan sa željom da iz godine u godinu što više glumaca ugostimo, da što više scenarista učestvuje u takmičarskom delu i da, naravno, najbolji film, kao i svake godine, pobedi – rekao je predsednik opštine Boban Đurović na otvaranju.

Nagrade ovogodišnjeg festivala pripale su Anđelki Prpić, Zlatnik cara Konstantina za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji, i Dejanu Zečević, scenaristi i reditelju „Zlatno pero Gordana Mihića“, za izuzetan doprinos nacionalnoj kinematografiji.

Za sve projekcije filmova traži se karta više, a poslednje veče obeležiće i ostvarenje „Leto kad sam naučila da letim“, i to na letnjoj pozornici „Danilo Bata Stojković“, nakon koje će svečano biti uručena glavna nagrada. Žiri u sastavu Milutin Petrović, Dejan Zečević i Milan Puzić dodeliće prvu, drugu i treću nagradu za najbolji scenario, koja se sastoji od novčanog dela i diplome.

Marku Živiću u čast

Najbolji mladi glumac i glumica

Ovogodišnji festival počeo je minutom ćutanja za Marka Živića, nakon čega su voditelji Mirka Vasiljević i Miljan Prljeta saopštili da će ovogodišnja nagrada za najboljeg mladog glumca i glumicu nositi njegovo ime. Ova vest dočekana je sa velikim aplauzom, ali i oduševljenjem prisutnih, što je Festival filmskog scenarija odlučio da prerano preminulom Živiću na ovaj način oda počast. Nagrađeni će dobiti priznanja na zatvaranju festivala.

– Marko Živić je bio umetnički direktor ovog festivala i, pošto je on stalno podržavao mlade, ustanovljena je nagrada za najboljeg mladog glumca koja će nositi njegovo ime – rekao je Marko Jovičić, selektor i izvršni producent 46. FFS.

  *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter