Izvor:
15.11.2019 u 10:38
0

BURNA NOĆ U CENTRALNOM DELU GRADA: Jedan demonstrant poginuo, više od 40 povređeno!

Jedan demonstrant je poginuo, a više od 40 ih je povređeno u obnovljenim protestima tokom noći u centralnom delu Bagdada, saopštile su zrdavstvene i bezbednosne službe.

Demonstranti su danas pozvali na velike proteste, dok iračke vlasti nastavljaju da suzbijaju njihovo održavanje.

Zvaničnici navode da je do sukoba došlo u rejonu Kilani, nedaleko od epicentra protesta, trga Tahrir, nekoliko sati nakon što su demonstranti proslavili pobedu fudbalske reprezentacije nad Iranom od 2:1 u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.

Humanitarna organizacija Amnesti internešnel je saopštila da su bezbednosne snage u Bagdadu ispalile suzavac direktno u demonstrante.

Irački ministar odbrane, Nadžah al Šamari izjavio je, međutim, da je istraga potvrdila da vlada nije kupila kanistere sa suzavcem koji su izazvali smrt demonstranta.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ StephElzein15

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter