Izvor: Kurir
11.05.2023 u 21:53
0

„JESAM LI I DALJE POPULARAN?“: DEČAKA UBICU ni MAJKA ne želi da VIDI

Dečak (13) koji je napravio masakr u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru već šest dana nalazi se na posebnom odeljenju u jednoj psihijatrijskoj klinici, a kako se navodi njegova majka nijednom nije izrazila želju da ga vidi!

Dečak je, da podsetimo 3. maja u školi koju je pohađao ubio osmoro svojih drugara i pripadnika obezbeđenja D.V. (51), a ranio njih šestoro i nastavnicu istorije T. S. (54).

Pod nadzorom

– On je smešten na Klinici i o njemu vode rečuna lekari koji svakodnevno prate njegovo stanje, a objekat je i pod nadzorom Uprave kriminalističke policije. Niko od njegove najbliže porodice nije nijednom došao da ga obiđe, niti je za to izrazi želju – kaže izvor Kurira blizak dečakovoj porodici.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vode KRSTAŠKI RAT, žele da ISTREBE Ruse“

Kako saznajemo, jedina osoba koja je došla na Kliniku zbog dečaka je bila njegova rođaka koja ga nije posetila, već je samo došla i zaposlenima predala stvari za njega.

– Otac mu je u pritvoru pa on i nema mogućnost da ga vidi, a majka se nijednom nije otišla, niti je pitala da ode kod njega – kaže naš sagovornik.

Prema rečima našeg izvora najnoviji detalji masakra u školi koji je napravio ovaj dečak jesu da je i on u dvorište izašao kroz prozor nakon što je proverio da je sve pobio.

– On je, kad su se svi razbežali i ostali samo ubijeni, sa oružjem i rancem izašao kroz prozor u dvorište škole gde je i uhapšen nekoliko minuta kasnije – kaže naš izvor i dodaje:

– Izašao je napolje, pozvao policiju i bio na vezi sa operaterom 192 koji mu je sve vreme govorio kako da se ponaša dok ne dođe policija. Razgovarao je sa njim i davao mu instrukcije. Dečak se sam i razoružao.

VLADA U KRAGUJEVCU: Ovo je motor razvoja naše ekonomije FOTO

Kako saznajemo, dečak i dalje pita „Da li mu se ljudi dive i da li je popularan“.

Neće biti pušten

Ministarka Darija Kisić kazala je da su svi nakon tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“imali instinktivnu potrebu da vide svoju decu i svoju porodicu, svoje roditelje.

– Dečak je trenutno u zdravstvenoj ustanovi, na dečjoj psihijatriji. Svakodnevno smo u kontaktu sa porodicom dečaka. Kratak je vremenski period prošao od tragedije, i biće se dugo u kontaktu. I tako je u svakom pojedinačnom slučaju. Ne može da se desi da ovaj dečak bude pušten. On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen. Nije ništa tako jednostavno. Govorilo se mnogo prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih rodtelja koji lepo zarađuju, i to pokazuju sve procene centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni pre dve godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i po difoltu se odmah uključio centar za socijalni rad i obavio nadzor. Kao što je dugo postojao niz okidača koji su doveli do ovoga, i procene veštaka različitih oblasti trajaće duži vremenski period – rekla je Darija Kisić.

I dok rešavamo problem koji je problem čitavog društva, ima i onih koji bi da ga nanovo zloupotrebe igrajući se našim osećanjima i zdravim razumom.

Situacija u kojoj se Srbija grčevito bori protiv copy cat sindroma, o kom je predsednik Srbije pričao na konferenciji za novinare dana kada je masakr u školi počinjen, trenutak u kom Srbija danonoćno traži uzroke, nazire rešenja i pod svoje okrilje stavlja ranjene, ucveljenje i ubijene smrću svoje dece, opozicija blokira jednu od najvažnijih saobraćajnica u Beogradu, blokira Gazelu, stvarajući time još vecu atmosferu panike .. ujedno naše tužne građane čini besnima, naravno da je sve upućeno na vlast a nikako ka onima koji su krivi sto u danima tuge nemamo gde, nego stojimo u mestu, kako na Gazeli, tako i po pitanju jedinstva, na koje se, podsetimo se, pozivao predsednik Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter